Košarka

Grčka škola košarke u Istanbulu

Vedran Filipović • četvrtak, 02.02.2012.
Grčka škola košarke u Istanbulu
Foto: EPA

Nakon šokantnog poraza protiv Unicsa u svojoj areni, košarkaši Panathinaikosa vratili su se, i to na kakav način. Vrhunskom predstavom u Istanbulu domaćem Fenerbahčeu nisu ostavili ni milimetar nade.

Aktualni prvaci Europe kontrolirali su tijek susreta u Istanbulu, stekli prednost na početku i mirno utakmicu priveli kraju onako kako to velike momčadi i rade. Batiste i Kaimakoglou vodili su Grke do početnog vodstva od 15:2, a nakon uvodne četvrtine prednost je narasla na 24:9. Spomenuta dva igrača postigla su više koševa (11) nego što je postigla cijela momčad Nevena Spahije.

Obradovićevi košarkaši radili su sve suprotno nego u prošlom kolu protiv Unicsa, igrali su odličnu obranu, a Tsartsaris je u 13. minuti postavio najvećih +19. Ipak, domaći su se malo trgnuli, prvo su mini serijom 5:0 smanjili zaostatak da bi Kaya Peker dao navijačima kakvu takvu nadu na odmoru poentiravši za 36:22.

Vezane vijesti

I dobro je krenulo, Fener je koševima Ukića i Gista smanjio na 11 poena zaostatka, no Calathes i Diamantidis vraćaju na +16. Sredinom trećih deset minuta prednost Zelenih mogla se spustiti na jednoznamenkastu, ali Jerrells je promašio zakucavanje što Batiste i Sato koriste za pravljenje nove "tampon zone" od 15 koševa prednosti.

Utakmica je pri kraju trećeg dijela igre možda mogla uploviti u vode neizvjesnosti, no Gist je napravio korake, a Diamantidis to kaznio tricom za novih 15 poena prednosti. Posljednja četvrtina bila je rutinsko odrađivanje posla za branitelje naslova najbolje momčadi Starog kontinenta koji su na koncu pobijedili rezultatom 77:56.

U redovima pobjednika najefikasniji su bili Kaimakoglou s 19 te Batiste s 15 koševa dok je Sato ugrabio deset lopti pod košem. Roko Ukić postigao je 11 poena uz tri asistencije dok su Bogdanovića limitirali na tek tri poena (trica 1/5). Marko Tomas nije nastupio.

Euroliga, Top 16, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Uniks Kazan59:44Armani Milano
Fenerbahçe56:77Panathinaikos
1Panathinaikos 42+42
2Uniks Kazan 33+9
3Armani Milano 33-11
4Fenerbahçe 24-40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10803.02.2012. u 16:00
    ma ne znam. Tu su igrale dve ekipe koje se razlikuju u vaznom detalju. Panathinaikos je momcad za F4 i tako igraju, dok Fener ima igru samo ponekad (vid. sut izvana cesto ocajan), i tako su oni jucer naletili na taj zid od obrane bez ideje i mogucnosti.
    narada108
  • Obrisan korisnik03.02.2012. u 09:56
    Od početka sezone fener igra kaotično, a to je problem trenera. Ne znam tko drži spahiju više na klupi. Efes je još skuplji i slično izgledaju. Tako da galatasaray kao najjeftiniji ima najbolji omjer uloženog i dobivenog. A i na terenu se vidi ruka trenera i neka ideja (akcija).
    Obrisan korisnik
  • basketas03.02.2012. u 02:24
    Mene bas zanima da li ovi novinari gledaju te kosarkaske utakmice. Kritizirao sam i kritizirat cu. Ukic je odigrao UZASNO prvo poluvrijeme a u drugom na minus 17 je upisao nekih 6-7 poena, to je ono ala Rok Stipcevic kad je zabio poene i djelio asiste na minus 20 pa na kraju bude blizu... [više na forumu]
    basketas