Rukomet

Gobac: "Varaždinu vratiti kvalitetan rukomet"

Iz Varaždina:Ivana Strahija • nedjelja, 05.02.2012.
Gobac: "Varaždinu vratiti kvalitetan rukomet"
Foto: FaH

CO Zagreb je kao domaćin u Varaždinu ugostio banjalučki Borac. Oba trenera podijelila su razmišljanja o utakmici, dok je dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac govorio o mogućnosti da barokni grad bude domaćin olimpijskih kvalifikacija hrvatske rukometne reprezentacije.

Iako je pobjeda u Varaždinu igračima i struci Zagreba svakako na prvom mjestu, kao odlična uvertira u nastavak redovnog natjecanja u SEHA ligi te Ligi prvaka, ne manje važan bio je i dobar odaziv Varaždinaca na utakmicu.

To je dodatni dokaz, slažu se oni koji su kasnije porazgovarali s novinarima, da je Varaždin dobra ideja za domaćinstvo olimpijskog kvalifikacijskog turnira.

Varaždin u centru pozornosti

"Varaždinci su položili ispit, za ovakvo ružno vrijeme dvorana je zbilja bila dobro napunjena", pohvalio je Zoran Gobac, dopredsjednik HRS-a, varaždinsku publiku. "Nadamo se da će CO Zagreb u Varaždinu odigrati i utakmicu Regionalne lige protiv Metalurga."

Još uvijek nije potvrđeno da će hrvatska rukometna reprezentacija kvalifikacije za Olimpijske igre igrati u Varaždinu, kaže Gobac: "S gradskim čelnicima Varaždina pregovaramo o tome, kvalifikacije su početkom travnja. Blizu smo dogovora, izložili smo naše uvjete gradonačelniku, a konačnu potvrdu imat ćemo idući utorak. Varaždin je sigurno rukometni grad i ima mnogo vrijednih rukometnih radnika."

Iako su po njegovom mišljenju rukometni djelatnici vrijedni, Gobac smatra da u barokni grad treba vratiti staru rukometnu slavu: "Šteta je što nema kvalitetnijeg rukometa u samom gradu, no nastojimo već par godina oživiti to stanje. Moraju se stabilizirati rukometne snage u gradu i ujediniti se. Svega par kilometara od Varaždina ima jedan dobro organizirani klub, Vidovec, a moje je mišljenje da ljudi moraju shvatiti kako na malom prostoru ne može biti dvadeset rukometnih klubova, nego jedan jaki. Šteta je da ova dvorana zjapi prazna. Želja mi je da Varaždin opet bude centar rukometa u Hrvatskoj."

Treneri zadovoljni

Trener banjalučkog Borca, Dragan Marković, priznao je Zagrebašima da su zasluženo pobijedili, ali je dodao: "Mi se nikako nismo osramotili, čak smo dapače pružili solidan otpor. Imali smo problema s ozljedama lijevog beka Vladimira Vranješa i desnog beka Branislava Obradovića, tako da smo imali kratku klupu."

Zbog ozlijeđenih je igrača Marković u igru uveo nekolicinu mlađih igrača, čijom je igrom bio zadovoljan: "Nisam mogao vjerovati da možemo odigrati tako dobro, posebno u prvom poluvremenu, dok je u drugom Zagreb ipak bio dominantan."

Trener Zagreba Ivica Obrvan naglasio je kako je njegova ekipa imala mnogo reprezentativaca na Europskom prvenstvu u Srbiji: "Uvijek je teško klubovima koji daju mnogo reprezentativaca za velika natjecanja, kad se treba vratiti normalnim svakodnevnim obavezama. Imali smo k tome petero ozlijeđenih, pa nam je najvažnije bilo upisati pobjedu u prvoj utakmici, kao i vratiti se normalnom ritmu treninga. Ovu smo utakmicu odigrali praktički bez ijednog zajedničkog treninga."

Usprkos tim "olakotnim okolnostima", Obrvan ne može biti u potpunosti zadovoljan: "Pobjeda je lijepa, no igrom u obrani nisam zadovoljan."

Osim Regionalnoj ligi, CO Zagreb mora se posvetiti utakmicama u Ligi prvaka: "Pred nama su tri utakmice i skoro smo osigurali prolazak u daljnje natjecanje. Druga pozicija nam je gotovo sigurna, a možemo sanjati i prvo mjesto skupine, ukoliko napravimo dobar rezultat u Barceloni. Ako ostanemo drugi, igrat ćemo protiv jedne od trećeplasiranih ekipa iz skupina koje su preostale, a uzvrat igramo u Zagrebu. To bi nam olakšalo prolazak među najboljih osam."

Trener Zagreba pohvalio je Varaždin kao domaćina te kazao: "Sigurno da nam je zanimljivije igrati pred tolikim brojem ljudi. Mladi igrači koji su bili u ekipi dobili su tako dodatni motiv i inspiraciju za kvalitetniju igru. Bilo bi mi zadovoljstvo opet biti domaćin u Varaždinu."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2012. u 15:44
    dajte Sportnet, bez ovakvih slika, skoro me herc strefio.
    Obrisan korisnik