Tenis

Dodig i Pavić bez završnog koraka

Ivor Krapac • nedjelja, 05.02.2012.
Dodig i Pavić bez završnog koraka
Foto: FaH

Posljednji meč sedmog izdanja PBZ Zagreb Indoorsa donio je i drugi naslov "u torbi" Mihaila Južnija u glavnom hrvatskom gradu. Poslije pobjede u singlu, ruski tenisač slavio je u finalu parova, u kombinaciji s Marcosom Baghdatisom, uvjerljivom predstavom protiv hrvatskog dvojca Ivan Dodig/Mate Pavić...

Ivan Dodig i Mate Pavić imali su odličan tjedan na putu do finala parova PBZ Zagreb Indoorsa. Među ostalima, svladali su i prve nositelje Jürgena Melzera i Alexandera Peyu, dok su u subotu u polufinalu bili jači od Ive Karlovića i Nijemca Franka Mosera - no, Mihail Južnij je ovog tjedna očito bio nepobjediv, kako u singlu, tako i u paru, što je u drugom nedjeljnom nastupu potvrdio u suradnji s Marcosom Baghdatisom.

Dominacija Mihaila Južnija je ove godine u Domu sportova bila tolika da ga je Ivan Dodig na proglašenju nakon finala parova morao zamoliti - da više ne dođe. "Svaka čast, Miša, ali molim te, nemoj se vraćati dogodine", našalio se hrvatski tenisač, kojeg je Rus u singlu naslijedio na zagrebačkom "tronu".

Vezane vijesti

Rusko-ciparski dvojac je u finalu pobijedio domaće adute sa 6:2 i 6:2, u meču koji je trajao samo 52 minute. Južnij je time uzeo svoj deveti ATP naslov u konkurenciji parova, dok je Baghdatis slavio svoj prvijenac na Touru u dublu.

S dvije titule, Mihail Južnij postao je prvi tenisač s dvostrukom krunom na nekom ATP turniru poslije Andyja Murraya lani u Tokiju. Prvi britanski reket tada je osvojio singl i parove u kojima je igrao s bratom Jamiejem.

Iako nisu napravili završni korak, Dodig i mladi ljevoruki Pavić, Splićanin koji je prošlog srpnja napunio 18 godina, svejedno mogu biti vrlo zadovoljni obavljenim ovog tjedna. U ždrijeb su ušli s pozivnicom i prvi put su igrali zajedno, a nadajmo se da će renking mladog splitskog tenisača ubuduće biti dovoljno dobar da se ta suradnja nastavi. Trenutno je 836. u singlu, a 383. na rang-listi parova.

PBZ Zagreb Indoors, 5.2.2012., parovi, finale:
Baghdatis/Južnij (Cipar/Rusija) - Dodig/M. Pavić (Hrvatska, WC) 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2012. u 00:27
    Svaka čast momci, evo jednog odličnog igrača za parove u idućih 10 godina. Bravo i za Dodiga koji je jako puno učinio za afirmaciju Mate, svaka čast, to se zove pravo domoljublje...
    Obrisan korisnik