Košarka

Montepaschi slomio Unicaju, Hrvati solidni

Marko Domljanović • srijeda, 08.02.2012.
Montepaschi slomio Unicaju, Hrvati solidni
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Četvrto kolo skupine F večeras su u Sieni otvorili Montepaschi i Unicaja i to s istim ishodom kao i prije tjedan dana. Domaćini su tijekom cijelog susreta kontrolirali rezultat, ali nisu uspijevali slomiti uporne goste sve do serije Lavrinoviča duboko u posljednjoj četvrtini.

Nakon uvjerljive pobjede u Malagi prošlog tjedna, Montepaschi je i u ovoj utakmici protiv Unicaje nastavio u istom ritmu i polaganjem McCalebba na isteku četvrte minute poveo 9:2. Međutim, s dvije uzastopne trice uzvraća Garbajosa, ali Thornton i McCalebb opet sa šest uzastopnih koševa vraćaju prednost Talijana na sedam poena. Slobodna bacanja Rakočevića odvela su Montepaschi na najvećih 23:15 minutu prije kraja, ali Fitch u završnici vraća Španjolce u igru s četiri uzastopna poena.

Trica Lavrinoviča početkom druge dionice opet je odvela domaćine na plus sedam, ali Žorić uskoro još jednom primiče Unicaju na 30:27. Slijedi sedam koševa Rakočevića koji tako odvodi momčad iz Siene do 37:29, a domaćini nakon toga održavaju svoje vodstvo bez većih oscilacija. Da razmak nije bio veći, gosti mogu zahvaliti Žoriću i Periću koji su drugi dio druge četvrtine odigrali vrlo dobro i držali Unicaju na životu, a košem Rowlanda na poluvrijeme se odlazi sa 52:46.

Činilo se da je početak treće četvrtine prelomio utakmicu jer su domaćini u nešto manje od pet minuta napravili 11:0 i odvojili se na velikih 63:46, ali gosti uzvraćaju sa svojih osam uzastopnih poena i opet dolaze na jednoznamenkasti zaostatak. Na to se nešto kasnije nadovezao i Žorić koji sa svoja četiri uzastopna koša dovodi Unicaju na samo 65:60 u posljednjoj minuti treće četvrtine. Ipak, Lavrinovič s dva slobodna bacanja omogućava Montepaschiju da nešto mirnije uđe u posljednjih deset minuta.

Fitch je goste još jednom primakao na minus pet, ali Lavrinovič uzvraća sa šest uzastopnih poena i tu je priči bio kraj. Momčad iz Malage nakon toga više nije imala snage zaprijetiti pa se prednost domaćina tada popela do 16 koševa viška (79:63) što je Talijanima omogućilo prilično mirnu završnicu. Španjolci u njoj nisu uspjeli ublažiti poraz pa je Montepaschi na kraju slavio sa 84:69.

Pet igrača Montepaschija večeras je upisalo dvoznamenkasti broj poena, a domaćine je po običaju predvodio Bo McCalebb koji je ovaj put ubacio 18 koševa uz Lavrinoviča koji je dodao još 13 i to bez promašaja. Samo dva igrača kod gostiju ubacila su više od devet koševa, a to su bili Fitch s 15 i Žorić s 14 postignutih poena. Hrvoje Perić je za nešto manje od 22 minute ubacio osam koševa i dohvatio četiri lopte.

Euroliga, Top 16, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Montepaschi Siena84:69Unicaja Málaga
Dominion Bilbao Basket93:69Real Madrid
1Montepaschi Siena 42+58
2Dominion Bilbao Basket 42+14
3Real Madrid 42+7
4Unicaja Málaga 06-79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Euroliga, Top 16, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Montepaschi Siena84:69Unicaja Málaga
Dominion Bilbao Basket93:69Real Madrid
1Montepaschi Siena 42+58
2Dominion Bilbao Basket 42+14
3Real Madrid 42+7
4Unicaja Málaga 06-79

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.02.2012. u 11:05
    solidni naši, ali siena je stvarno jaka, posebno u obrani.
    Obrisan korisnik