Košarka

Panathinaikos ponovno koban za Turke

Ivan Dorian Molnar • četvrtak, 09.02.2012.
Panathinaikos ponovno koban za Turke
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U četvrtom kolu Topa 16 košarkaške Eurolige, u skupini G ponovno su se sastali Panathinaikos i Fenerbahče. Grci su bili bolja momčad, a kao najefikasniji u poraženoj ekipi pokazali su se naši Ukić i Bogdanović.

Momčad Nevena Spahije gostovala je u Ateni nakon poraza u prošlom kolu od Grka rezultatom 56:77, i nadala se pozitivnom ishodu kako bi održala šanse za play-off. Međutim, aktualni europski prvaci držali su goste na solidnom razmaku kroz cijelu utakmicu i nisu im dozvolili priključak ni u jednom trenutku dvoboja.

Panathinaikos je poveo 8:2 na samom početku utakmice, a Roko Ukić je postigao koš za 10:6, nakon kojeg je Bojan Bogdanović pridodao tricom i vratio Fenerbahče u utakmicu. No, to je trajalo kratko, jer su Diamantidis i najefikasniji domaći igrač, Tsartsaris, brzo doveli Grke na +8. Prva četvrtina završila je rezultatom 24:13 za Panathinaikos.

U drugoj četvrtini, ekipa Željka Obradovića je povećala vodstvo na 29:13, dok je Fenerbahče serijom od pet koševa suzbio nalet domaćina. Dodatnim poenima Diamantidisa i Batistea Panathinaikos je potpuno preuzeo susret, a posljednji koš prvog poluvremena bilo je djelo Šarunasa Jasikevičiusa, koji je postavio rezultat 40:27.

Ukić i Bogdanović kombiniranim su učinkom samo na trenutke držali goste u igri, ali Tsartsaris je uz Batistea odgovarao na svaki pokušaj Fenera da se vrati u utakmicu. Treća četvrtina završila je rezultatom 58:43, a u zadnjoj dionici Fenerbahče je napravio seriju od šest koševa, i smanjio zaostatak na -9.

Nakon nove trice Jasikevičiusa i zakucavanja Tsartsarisa, Fenerbahče je novom serijom od devet uzastopnih poena izbjegao potpunu katastrofu, ali je Panathinaikos rutinski odradio kraj i pobijedio rezultatom 72:62. Bogdanović je bio najefikasniji kod Fenerbahčea s 15 koševa, dok je Roko Ukić ubilježio 13 poena. Marko Tomas zbog ozljede nije nastupio za Fenerbahče, a Turci su ubilježili šesti uzastopni poraz u dvobojima s Panathinaikosom.

Euroliga, Top 16, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Armani Milano63:58Uniks Kazan
Panathinaikos72:62Fenerbahçe
1Panathinaikos 42+42
2Uniks Kazan 33+9
3Armani Milano 33-11
4Fenerbahçe 24-40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, Top 16, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Armani Milano63:58Uniks Kazan
Panathinaikos72:62Fenerbahçe
1Panathinaikos 42+42
2Uniks Kazan 33+9
3Armani Milano 33-11
4Fenerbahçe 24-40

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!