Nogomet

Stoperu Dugopolja angažman u Poljskoj

Borna Rupnik • petak, 10.02.2012.
Stoperu Dugopolja angažman u Poljskoj
Foto: Martina Japundžić

Momčad Dugopolja bit će u nastavku sezone slabija za stopera Luku Gusića, koji se na probi svidio nedavnom osvajaču Poljskog kupa...

Luka Gusić, 22-godišnji stoper i dojučerašnji član momčadi Dugopolja, pronašao je inozemni angažman. Jagiellonia Bialystok dogovorila je s Gusićem suradnju u trajanju od tri i pol godine, do ljeta 2015.

Jagiellonia je momčad koja je u 2010. godine osvojila Poljski kup, a prošle je sezone završila na vrlo dobrom četvrtom mjestu u prvenstvu, sa samo bodom zaostatka za drugoplasiranim Slaskom i trećeplasiranom Legijom. Na zimsku stanku su ove sezone otišli u sredini poretka, na 10. poziciji, s 22 osvojena boda u 17 utakmica.

Gusić je s Poljacima proveo tjedan dana na probi i zadovoljio ukus čelnika kluba, a u jednoj je pripremnoj utakmici za svoj novi klub već bio postigao i pogodak, protiv rumunjskog Vasluija.

"Njegov će dolazak ojačati našu obranu, koja pokazuje slabosti. Upravo smo takvog igrača tražili: vješt je i odlično je fizički pripremljen. Dobro razbija protivničku igru, a može biti opasan po gol u prekidima", nahvalio je Gusića njegov privremeni trener, Dariusz Jurczak, koji obavlja tu dužnost dok uprava kluba ne nađe dugoročno rješenje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.02.2012. u 14:09
    I kad pronađu novog trenera past' će u drugi plan, nažalost. Sretno!
    Obrisan korisnik