Nogomet

Pablo Aimar ostaje vjeran Benfici

Ivan Dominik • petak, 10.02.2012.
Pablo Aimar ostaje vjeran Benfici
Foto: Ivana Strahija

Argentinski internacionalac u dresu portugalskog viceprvaka, Pablo Aimar, produžio je ugovor s Benficom do kraja iduće sezone. Još jednu godinu igrat će omaleni 33-godišnjak u klubu iz portugalske prijestolnice što će mu biti peta godina u dresu Orlova.

Pablo Aimar, samo 167 centimetara visoki ofenzivni veznjak iz Argentine, produžio je svoj ugovor s trenutnim poslodavcima iz Benfice do konca sezone 2012./2013. Popularno nazvani Klaun, trenutno je jedan od iskusnijih igrača u redovima Gloriosa, a u nastavku sezone osim navijača na njega računa i trener Jorge Jesus.

Aimar je karijeru počeo u River Plateu, potom je otišao u Europu gdje je prije Benfice igrao za Valenciju i Real Zaragozu. S klubom s Mestalle osvojio je dva španjolska prvenstva, jedan Kup Uefe, a igrao je i finale Lige prvaka 2001. godine u kojem su Šišmiši izgubili od madridskog Reala. Bila je to jedna od najboljih generacija Valencije za koju su igrali i Gaizka Mendieta, Santiago Canizares, Zlatko Zahovič i mnogi drugi.

Iz Zaragoze je Aimar još 2008. prešao u Benficu s kojom trenutno igra svoju četvrtu sezonu. O produžetku ugovora s Crvenima je kazao: "Ovo je još jedan lijep i sretan trenutak u mom životu i karijeri. Ovdje me tretiraju kao kod kuće, a to se ne doživljava svugdje. Ponosan sam što me klub želi zadržati još jednu godinu, a odluka o ostanku je bila laka jer su obje strane bile zainteresirane za obnovu ugovora."

U dosadašnjem dijelu sezone Aimar je skupio 14 nastupa za Benficu, zabivši pritom dva pogotka. U prvenstvu je njegov klub trenutno na vodećoj poziciji s 45 bodova iz 17 utakmica, što je pet bodova više od najljućeg konkurenta, Porta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2012. u 10:57
    E moj Pablo, da mi te još jednom vidjeti u VCF dresu :/
    Obrisan korisnik