Nogomet

Antonio Jakoliš potpisao za Dnipro

Ivan Dominik • subota, 11.02.2012.
Antonio Jakoliš potpisao za Dnipro
Foto: Martina Japundžić

Još jedan mladi hrvatski nogometaš potpisao je ugovor za ukrajinski Dnipro. Radi se o mladom reprezentativcu Antoniju Jakolišu, koji je ubrzo nakon raskida ugovora s klubom sa Šubićevca, pronašao novi angažman. 21-godišnjak će tako put zemlje domaćina nadolazećeg Europskog prvenstva u kojoj igra nekoliko Hrvata.

Jedan od najtalentiranijih mladih hrvatskih igrača te donedavni napadač Šibenika Antonio Jakoliš seli već danas u Ukrajinu gdje je potpisao ugovor za prvoligaša Dnipro. Tamo će mu društvo praviti dva hrvatska reprezentativca, Nikola Kalinić i Ivan Strinić, koji već neko vrijeme nastupaju za taj klub.

Jakoliš je prije nekoliko tjedana raskinuo ugovor na štetu svog matičnog kluba Šibenika koji mu je ostao dužan oko 300.000 kuna. Naravno, narančasti neće dobiti nikakvu odštetu za mladog nogometaša, čak ni "minimalac" od 60.000 eura koji im pripada za razvoj mladog igrača jer je Jakoliš na arbitraži raskinuo ugovor s klubom na svoj boljitak.

Nakon što stigne u novi klub, Jakoliš će vrlo vjerojatno biti poslan na posudbu u još jednog ukrajinskog prvoligaša. Prema svemu sudeći, to će biti Kryvbas gdje sada igra još jedan povremeni hrvatski reprezentativac Mladen Bartulović, koji je također na posudbi iz Dnipropetrovska.

Razloge odlaska i potpisa ugovora za Ukrajince, naveo je i sam Šibenčanin: "Odlučio sam se za Ukrajinu zbog povoljnih financijskih uvjeta, ali i zbog činjenice da je ukrajinska liga sve jača i kvalitetnija. Bilo je još nekih kombinacija s odlaskom u Belgiju i Hajduk, ali ponuda Ukrajinaca bila je puno povoljnija. Vjerojatno ću odmah do ljeta na posudbu u Kryvbas, ali za mene je sada najvažnije da igram, a nadam se da ću dobiti priliku", kazao je za ŠibenikIN.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.02.2012. u 11:17
    Šibenski domaći igrač, zbog svog bahaćenja i ponašanja omražen među Funcutima i svojom generacijom, a šibenska publika je poznata da jako voli svoje. Kad se samo sjetim kultnog statusa Ante Rukavine 2006. i sad ovog kepeca.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.02.2012. u 00:29
    decko osim brzine nema nista,ali volio bi da uspije,sjajna prilika mu je krivbas gdje bi mogao dobiti dosta prilike za dokazivanje
    Obrisan korisnik