Rukomet

Zagrebaši u Švedskoj love Barcelonu

Damir Žbulj • nedjelja, 12.02.2012.
Zagrebaši u Švedskoj love Barcelonu
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba kreću u nastavak natjecanja Lige prvaka na gostovanju u Švedskoj kod Sävehofa. Na rasporedu je osmo kolo u skupini A, a eventualnom pobjedom Zagrebaši bi narednog vikenda na još jednom gostovanju, u Barceloni, ušli u otvorenu borbu za poziciju broj jedan prije osmine finala elitnog europskog rukometnog natjecanja.

Hrvatski prvak još je u jesenskom dijelu sezone gotovo sa 100-postotnom sigurnošću osigurao drugo mjesto u skupini A Lige prvaka. Slavljem na gostovanju kod Schaffhausena te s obje pobjede protiv francuskog Chamberyja mirno mogu čekati rasplet, a eventualnom pobjedom u Švedskoj protiv Sävehofa mogli bi se kod aktualnog europskog prvaka Barcelone potući za poziciju broj jedan prije knockout faze i osmine finala ovosezonskog natjecanja.

Nakon reprezentativnih obveza, ali i zimske stanke koju je 'ostatak' Zagrebaša iskoristio za mini pripreme u Poreču teško je za očekivati da će rukometaši Ivice Obrvana odmah biti ponovno u vrhunskoj formi. Umor i psihička i fizička potrošenost reprezentativaca nakon velikog natjecanja sigurno će biti nedostatak u susretu protiv švedskog predstavnika. No, Matulić, Šebetić, Brozović, ali i braća Valčić morat će pokazati kako su dobro radili posljednjih mjesec dana te kako mogu iznijeti dio tereta ove utakmice.

"Pred nama su tri utakmice i skoro smo osigurali prolazak u daljnje natjecanje. Druga pozicija nam je gotovo sigurna, a možemo sanjati i prvo mjesto skupine, ukoliko napravimo dobar rezultat, prvo u Švedskoj pa u Barceloni. Ako ostanemo drugi, igrat ćemo protiv jedne od trećeplasiranih ekipa iz skupina koje su preostale, a uzvrat onda igramo u Zagrebu. To bi nam olakšalo prolazak među najboljih osam," kazao je trener Obrvan. Prije ovog europskog dvoboja CO Zagreb odigrao je proteklog tjedna dvije utakmice. Jednu u Kupu u Osijeku, gdje je stigao do uvjerljive pobjede, dok je Varaždinu ugostio banjalučki Borac u sklopu regionalne SEHA lige. Prvo poluvrijeme bilo je zaborav, što sigurno može biti lagano upozorenje za utakmicu sa Sävehofom, no, u nastavku utakmice CO Zagreb je okrenuo rezultat u svoju korist te ipak mirno priveo taj susret kraju,

Šveđani se ugledaju na Srbiju

"Ove godine grupa nam je nešto lakša nego prošle, gdje su bile dvije ili čak tri ekipe koje su mogle do Final Foura. U Zagrebu smo odigrali jednu dobru utakmicu, odnosno 50 njenih minuta. U završnici smo popustili, ali lijepa uspomena je kako je tada Foppa (vratar Forsberg) odlično zaustavljao udarce protivnika, posebno Balića, koji iz pet pokušaja nije uspio zabiti pogodak. Mislim da će ponovno naša obrana i raspoloženje vratara, naravno uz brze protunapade, biti ključ dobrog rezultata. Pozivam i publiku da nas podrži u što većem broju. Zajedno možemo dobiti Zagreb. Ako je Srbija uz pomoć navijača mogla tako daleko na Euru, možemo i mi do pobjede," najavio je pivot Sävehofa Erik Fritzon.

Zagrebaši će u Švedskoj biti lišeni usluga Ivana Balića, koji ima problema s ozljedom gležnja, no oporavak Štrleka i donekle Špilera sigurno će biti od velike važnosti za organizaciju igre i napada hrvatskog prvaka. Mađarski pivot Gyula Gal napustio je redove CO Zagreba, ali Obrvan ima veliko povjerenje u Iliju Brozovića, koji se iskazao u susretima regionalne SEHA lige, budućnost je kluba i sigurno će biti dobra zamjena sve boljem Mariću.

Prvi međusobni ovosezonski dvoboj ovih suparnika otišao je na stranu Zagrebaša, no, 'samo' +4 (bilo je 30:26) dovoljno govori kako Šveđani nisu potpuni autsajderi i kako i oni imaju solidnu ekipu spremnu iskoristiti slabiji dan svog protivnika. U tom dvoboju odlični su bili Horvat, Kopljar i Špiler, a goste su predvodili Friden sa šest golova te vratar Forsberg, koji je odlično branio te zagrebačke večeri.

Sävehof je i dalje u igri za prolaz skupine i plasman u osmini finala Lige prvaka, trenutno uz isti broj bodova kao Chambery i Schaffhausen, ali i utakmicu manje od Švicaraca. Zagrebački sastav ugostit će u velebnoj Scandinavium Areni u Göteborgu, koja za rukometne priredbe prima i do 12 tisuća gledatelja, a prema najavama očekuje se kako bi Šveđani mogli imati veliku podršku s tribina te kako su sve podredili dvoboju s hrvatskim prvakom.

Liga prvaka, 8. kolo, skupina A:
IK Sävehof - Croatia osiguranje Zagreb, 18.10 sati

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov14.02.2012. u 19:29
    jedini pravi foppa je peter forsberg!
    irilov
  • canastra12.02.2012. u 11:51
    DOBIJEMO OVU PA SA bARCOM ZA PRVO MJESTO
    canastra