Nogomet

Glasgow Rangersi na pragu stečaja

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 13.02.2012.
Glasgow Rangersi na pragu stečaja
Foto: Kristijan Komarica

Škotski velikan Glasgow Rangers proživljava jedne od najtežih trenutaka u svojoj povijesti. Klub za koji je donedavno nastupao Nikica Jelavić nalazi se u velikim financijskim problemima, a bankrot se čini sve realnijom opcijom...

Glasgow Rangersi već se duže vrijeme nalaze u značajnim problemima financijske prirode, a prema pisanju škotskih medija podnijeli su službeni zahtjev za bankrotom. On je izgledan ukoliko škotski velikan izgubi pravnu bitku s državom oko plaćanja poreza.

Stigao Daniel Cousin

Tijekom cijele ove situacije drugoplasirana momčad škotskog prvenstva je dovela i pojačanje. Rangersima je pristupio gabonski napadač Danel Cousin, 35-godišnjak koji je posljednjih sedam mjeseci bez kluba, a na Ibroxu je već boravio u sezoni 2007./2008.

Radi se o dugu od 77,2 milijuna dolara, a financijska situacija se u posljednjem prijelaznom roku pokušala popraviti prodajom ponajboljeg igrača Nikice Jelavića u Everton. Ipak, čini se da to neće biti dovoljno, već Rangersi imaju još neko vrijeme za proglašavanje bankrota. U protivnom će klub voditi stečajni upravitelj.

Sam stečajni postupak klubu bi donio embargo na dovođenje igrača, s iznimkom vratara ako u nekom hitnom slučaju ostanu bez čuvara mreže. Rangersi nakon predavanja dokumenta namjere sudu u Edinburghu imaju deset dana za službenu objavu predavanja kluba u ruke stečajnog upravitelja.

U slučaju takvog raspleta, obavještava se škotska Premier liga koja prema pravilniku oduzima klubu deset bodova. S obzirom da već sad Celtic bježi četiri boda u borbi za naslov, čini se da bi novi škotski prvak mogao ubrzo biti poznat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.02.2012. u 01:11
    Real u dugu 600 mil, barca 500, liverp. 300, manch.u 700, chels. 500, arse. 300, ... Mislim da Rangersi samo malo paničare :))) . No hebe ih to što su dužni porez drzavi, za razliku od ovih prethodnih kojima ne prijeti stečaj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2012. u 00:15
    nema šanse da će rangersi bankrotirat,preveliki su klub da bi se to dopustilo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.02.2012. u 22:54
    Trunite
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.02.2012. u 22:30
    zna nikica kad trena dignit sidro
    Obrisan korisnik
  • markoli13.02.2012. u 21:31
    moš misliti što je rangersima bilo žao celtica tokom devedesetih
    markoli