Nogomet

Lisabonski Sporting otpustio trenera

Josip Piršljin • utorak, 14.02.2012.
Lisabonski Sporting otpustio trenera

Sporting iz Lisabona se nakon loših rezultata i samo dvije pobjede u zadnjih deset utakmica odlučio zahvaliti dosadašnjem treneru Domingosu Pacienciji.

Jedan od tri velika kluba portugalskog nogometa, lisabonski Sporting, otpustio je trenera Domingosa Pacienciju koji je klupu preuzeo na početku prvenstva. Priliku će do kraja sezone dobiti Ricardo Sa Pinto.

On je već bio zaposlen u Sportingu kao trener mlađih naraštaja, a sada će imati šansu dokazati se kao strateg prve momčadi kojoj je loše krenulo u zadnje vrijeme.

Osim toga, Sa Pinto je i bivši igrač kluba sa stadiona Jose Alvalade. Za Sporting je igrao u dva navrata, a posljednji put u sezoni 2005./2006.

Zeleno-bijeli su u posljednjih deset utakmica upisali samo dvije pobjede i trenutno dijele četvrtu poziciju na tablici portugalske lige s Maritimom koji ih je porazio u posljednjem susretu s 2:0.

Vodeća Benfica pobjegla im je na velikih 16 bodova razlike, te će se igrači Sa Pinta okrenuti što boljem nastupu u Europi kako bi spasili sezonu. Prvi susret kojeg novog trenera očekuje u toj ulozi je dvoboj šesnaestine finala Europske lige u Varšavi protiv Legije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.02.2012. u 17:12
    Domingos Pacienca je odveo Bragu do finala Europa Lige lani. Eto, zanimljivo da je jedan od dva finalista već dobio otkaz u novom klubu, a drugi je jako blizu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2012. u 15:39
    ne možeš očekivati puno od trenera u klubu koji je u ovu sezonu krenuo sa 11 novih igrača..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2012. u 14:08
    Sa Pinto..najbolji izbor
    Obrisan korisnik