Nogomet

Hiddink: "Anži ima ozbiljan plan"

Mišo Gulić • subota, 18.02.2012.
Hiddink: "Anži ima ozbiljan plan"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ruski nogometni prvoligaš Anži Mahačkala uspješno je priveo kraju i "lov" na bivšeg izbornika turske nogometne reprezentacije Guusa Hiddinka te ga obvezala na suradnju u trajanju od 18 mjeseci.

Nizozemac Guus Hiddink ipak nije odolio zovu "šuškavih" ruskih novčanica pa je stoga prihvatio ponudu iz Dagestana da preuzme tamošnjeg Anžija iz Mahačkale.

Potvrda uspješno obavljenog posla stigla je i na službenoj klupskoj stranici gdje u priopćenju stoji: "Nogometni klub Anži želi dobrodošlicu Guusu Hiddinku i želi mu svu sreću u radu."

Iako u priopćenju nema ni slova o dogovorenoj cifri špekulira se da je riječ o svoti oko deset milijuna eura za jednu sezonu, što bi Nizozemcu, ako ostane do kraja ugovora, donijelo ukupno 15 milijuna europskih novčanica.

Na sve se osvrnuo i sam nizozemski stručnjak koji ne dvoji da će suradnja biti uspješna na obostrano zadovoljstvo: "Jako sam sretan što sam dobio priliku raditi u ne samo još jednom nogometnom klubu, nego među prijateljima koji su me pozvali ovamo."

"Posebno cijenim činjenicu što se klub posvetio razvoju nogometa u regiji, a to nije niti malo manje važno od samog rezultata prve momčadi" rekao je Hiddink tako neizravno potvrdivši koji je bio jedan uvjeta prihvaćanja novog posla.

Novi trener nije skrivao podatak da je posao dogovorio direktno s predsjednikom i vlasnikom Sulejmanom Kerimovim: "Iz našeg razgovora sam shvatio da Anži ima ozbiljan plan. Poznati su mi ciljevi vlasnika i navijača, a jako je dobro što se za ovaj klub već zna u cijelom svijetu. Dat ću sve od sebe da rezultati kluba budu u skladu s ambicijama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • imberlan18.02.2012. u 18:45
    Hiddink - najveća farsa od trenera ikad.
    imberlan
  • danchy18.02.2012. u 17:52
    lako imat ozbiljan plan uz toliko novca... sretno Hiddinku!
    danchy