Nogomet

Šimunić: "Kako smo igrali, nije ni loše"

Ante Zovko • nedjelja, 19.02.2012.
Šimunić: "Kako smo igrali, nije ni loše"
Foto: Aldo Šuran

Dinamovi nogometaši nisu bili osobito zadovoljni nakon prvog susreta četvrtfinala Hrvatskog kupa u kojem su s Istrom 1961 odigrali 1:1.

Dinamo se u Puli, kao domaćin, našao u svojevrsnom zaostatku jer će Istra u Maksimiru imati prednost gostujućeg pogotka. Dinamovi nogometaši nezadovoljni su svojim pristupom u prvoj natjecateljskoj utakmici u 2012. godini.

Poveo je branitelj naslova pogotkom Milana Badelja u posljednjim trenucima prvog poluvremena kad je kapetan opalio ljevicom s ruba šesnaesterca. No, Igor Pamić pronašao je džokera na klupi. Bio je to Stipe Bačelić-Grgić, zimsko pojačanje iz Šibenika.

"Rezultat nije baš nešto, ali kako smo igrali, nije ni loše", rezimirao je stanje stvari Josip Šimunić. "Moramo biti agresivniji. Nije to prvi put jer često imamo problema kad nas ekipe stisnu. Moramo se naučiti postaviti na terenu. U svakom slučaju, ne treba previše pričati nego to trebamo pokazati na terenu. Nismo igrali niti približno onome kako možemo", dodao je hrvatski reprezentativac.

Jerko Leko nije bio u prvoj postavi Ante Čačića. Ušao je u drugom poluvremenu. Ni on nije bio zadovoljan: "Znali smo da je Istra dobra ekipa koja se dodatno pojačala preko zime, ali svejedno smo morali biti bolji", izjavio je za službene klupske stranice. "Istra je danas bila, najmanje, ravnopravan protivnik i očito je kako imamo još puno posla. Prijateljske utakmice su jedno, a natjecateljske nešto drugo. Moramo biti agresivniji i voditi igru."

Ivan Tomečak, jedan od najaktivnijih u Dinamovoj prvoj službenoj utakmici ove godine, pronašao je jedno moguće objašnjenje za slabije izdanje: "Dugo smo van Zagreba i možda glavama nismo bili dovoljno spremni za ovu utakmicu. Utakmice prije polaska kući uglavnom nisu dobre, ali svejedno mislim da bi uz malo više srca s naše strane stvari bile puno bolje."

Uzvratna utakmica posljednjeg četvrtfinalnog dvoboja Kupa igra se 7. ožujka. Pobjednika u polufinalu čeka Zagreb.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.02.2012. u 16:34
    zato jer su domacinstva zamijenjena po propisima ova prva je kao da je odigrana u zagrebu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2012. u 18:35
    Istra na maksimiru ima prednost gostujućeg pogotka iako se igralo u Puli......ovo se samo u Hrvatskoj događa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2012. u 12:33
    lijep gol glavom..c c c
    Obrisan korisnik