Nogomet

Čačić: "Psihološka zasićenost i nervoza"

Ivana Strahija • subota, 18.02.2012.
Čačić: "Psihološka zasićenost i nervoza"
Foto: Aldo Šuran

Dinamo s 1:1 u Puli nije pokazao igru na razini titule hrvatskog prvaka, pa je trener Ante Čačić pokušao objasniti zbog čega njegova momčad nije dala više od sebe. Igor Pamić pak prezentacijom svojim momaka može biti zadovoljan...

Nakon 1:1 u prvoj utakmici Kupa, Ante Čačić morao je priznati da je Istra 1961 uspjela iznenaditi svojom organizacijom igre, kojom nije dopustila Zagrepčanima da vode glavnu riječ na terenu, onako kako su oni to zamislili.

Iako je naglasio da ne traži alibije, Čačić je rekao: "Naša je momčad već 32 dana izvan Zagreba, pa je došlo do određene psihološke zasićenosti, pomalo i nervoze, koju nikako ne možemo ignorirati. Naravno, bilo je tu pogrešaka u igri i pristupu; igra u zadnjoj liniji nije bila dovoljno agresivna."

Čačić međutim nije zabrinut, već kaže: "Ovo je tek prva utakmica u ovoj polusezoni s natjecateljskim nabojem. Rezultat i je realan i nije. Ostaje nam još posla i svakako ćemo ispravljati greške koje smo uočili na današnjoj utakmici, te poraditi na boljem dojmu."

Morao je na koncu Čačić, trener "domaćih" u Puli, čestitati pravim domaćinima i njihovom treneru Igoru Pamiću: "Istra je, moramo priznati, djelovala svježije i poletnije, bila je u pojedinim trenucima i agresivnija. Ova je utakmica sad iza nas, čeka nas uzvrat na Maksimiru i taj bi susret mogao biti neizvjestan jer Istra dobro kotira u kup natjecanjima."

I dok se Čačić imao zašto mrštiti, Pamić je mogao biti vrlo zadovoljan aktivnim rezultatom iz prve utakmice, kao i izuzetno važnim "golom u gostima". "Za nastavak prvenstva je jako važno što smo bili al pari s Dinamom. Pokazali smo dobru igru i to me raduje, a u takvom dobrom raspoloženju ćemo se pripremati za ligašku utakmicu s Hajdukom. Igračima sam rekao da za sada još nismo ništa napravili. Trebat ćemo još puno raditi i početi osvajati bodove u prvenstvu."

Naravno da je Pamić svojim momcima uputio mnoge pohvale, ali ipak nije ostao "slijep" na pogreške. Kazao je: "Imali smo problema kod otvaranja napada. U tim smo situacijama izgubili dosta lopti i zbog toga nam je Dinamo stvarao probleme."

Jedino što je pomutilo raspoloženje treneru i igračima Istre 1961 bilo je neprimjereno, rasističko, dobacivanje Henriju Belleu. Pamić je zbog toga Henrija izvadio iz igre: "Henri je emotivna osoba i zato je reagirao na vrijeđanja. Rekao sam mu da treba biti spreman na takve stvari i da to ignorira. Kako ne bi zaradio karton odlučio sam ga izvaditi iz igre iako mi je još trebao na terenu", objasnio je Istrin strateg.

Uzvrat se igra 7. ožujka na Maksimiru, gdje će domaćini biti Puljani.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2012. u 01:37
    Par idiota??? Od 300 morona na jugu njih bar pola je hukalo, ako ne i više. I šta reći? Jedino šta mi pada na pamet je da su u evolucijskom procesu majmuni razvili sposobnost hukanja i da ubiti jedino majmuni huču.... Ova pseudo polurazvijena mentalno oštećena bića koja su danas hukala su samo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 23:04
    vidiš kako se osjeća velika većina na poljudu kada se to događa.........ali, šta ćeš..............zbog par idiota većina ispašta
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 22:08
    ja kao dinamovac mislim da nas treba kazniti, ne novcano nego rezultatski, sto se hukalo belle, to nije normalno, pa ako to rade englezi i njima slicni oni su ljude te rase drzali kao robove i neka se sa time nose i srame, a mi smo mali narod koje netkokroz povijest uvijej je.... i da se tako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 22:03
    pusti ga vidiš da je ovaj čačić neki ''maher'' :D
    Obrisan korisnik
  • Sejlor18.02.2012. u 20:34
    Psihološka zasićenost, a prva utakmica nakon 2 mjeseca.
    Sejlor