Hrvatski kup, četvrtfinale, 18.02.2012, 15:00 h, Stadion "Aldo Drosina", gledatelja: 3.500
Suci: Ante Vučemilović-Šimunović (Osijek), Pejić (Vukovar), Menđušić (Vinkovci)
Dinamo
Dinamo
Milan Badelj 45'+1'
1:1(1:0) Istra 1961
Stipe Bačelić-Grgić 52'
Istra 1961

Istra 1961 u Puli do "gostujuće" prednosti

Borna Rupnik, Ante Zovko • subota, 18.02.2012.
Istra 1961 u Puli do "gostujuće" prednosti
Foto: Aldo Šuran

Nogometaši Istre 1961 i Dinama otvorili su drugi dio domaće nogometne sezone. Na kraju prve utakmice četvrtfinalnog okršaja Hrvatskog kupa semafor je pokazivao 1:1...

Zbog jesenskih europskih obveza Dinamo je morao četvrtfinalne dvoboje protiv Istre 1961 odgoditi za 2012. godinu, a prvi je susret odigran na stadionu Aldo Drosina i završen je neriješeno, rezultatom 1:1.

Istra 1961 uspješno je parirala Dinamu u uvodnim minutama, kada su i jedni i drugi stvarali poluprigode. Nakon što su Zagrepčani počeli preuzimati inicijativu, raspoloženi Henri Belle pogodio je - vratnicu, poslije ubačaja s desne strane u 17. minuti.

Dinamo je uzvratio u 29. minuti, prodorom mladog Matea Kovačića, koji je proigrao aktivnog Ivana Tomečaka, a on cilja suprotni kut Andreja Prskala i promašuje za tek nekoliko centimetara.

Uslijedila je Prskalova obrana Milanu Badelju s jedne te Kelavina obrana Hrvoju Miliću s druge strane, a Belle je Istrine navijače obradovao i pokušajem loba s približno 40 metara, koji nije prošao daleko od prečke.

Milan Badelj još je jednu priliku dobio u 42. minuti, ali pucao pokraj gola, no u samoj završnici poluvremena upravo je Dinamov kapetan donio vodstvo prvaku Hrvatske. Preciznim je udarcem s ruba šesnaesterca zaključio je akciju koju su poveli Luis Ibanez i Jakub Sylvestr.

Na početku nastavka je Igor Pamić u igru poslao Stipu Bačelić-Grgića, a žuto-zeleni su prijetili preko Gorana Rocea i Matea Sušića, koji je pogodio okvir gola udarcem s 25 metara. Zasluženo izjednačenje Istre 1961 stiglo je u 52. minuti, kada je Dinamova obrana zaboravila upravo na Bačelić-Grgića usred šesnaesterca. Pulska prinova iz Šibenika hladnokrvno je realizirala šansu za 1:1.

Taj pogodak kao da je umirio i jednu i drugu momčad jer je u narednim minutama ritam igre počeo opadati. Ante Čačić reagirao je uvođenjem Jerka Leke pa Fatosa Beqiraja i na kraju Mehmeda Alispahića, dok je Pamić povjerenje ukazao još dvojici debitanata u svojoj momčadi, Andreji Ottochianu te za posljednjih petnaestak minuta, Tomislavu Havojiću.

Jedine ozbiljnije prilike do isteka vremena, u završnih deset minuta, propustili su Beqiraj, koji je pucao pokraj gola, te Sandi Križman, kojega je osujetio Kelava.

Uzvrat se igra 7. ožujka na Maksimiru, a vrijedi podsjetiti da je u ogledu u Puli domaćin službeno bio zagrebački Dinamo, te se pogodak Istre 1961 broji kao pogodak u gostima.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2012. u 07:47
    Delegat utakmice govori da je Belle isprovocirao BBB pljeskajući im nakon prvog hukanja. Pa kakve debile stavljaju za delegate još je i dobra liga tj. kup. Katastrofa, koja trulež od HNSa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 22:55
    da,hukanje,ne spominje se jer ocito se novinari necg plase,ali cega? mozda se plase da ce kaznit dinama sa 0:3 i novcano? nece nebrinite,imaju oni mamica i markovica,ali nebi isto skodilo da se spomene rasisticko vridanje...kad je suarez vrida evru svi su pisali,a sta je sad???
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 20:10
    Tako je woogla ...
    Obrisan korisnik
  • woogla18.02.2012. u 20:04
    zašto se nigdje ne spominje hukanje belleu i to da je zbog toga tražio da ga pamić izvadi van?poruka "navijačima" hukačima - volio bi da vam se belle svima najebe majki i sestara, ali doslovno!!!!
    woogla
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 19:59
    dobra je ta prednost kako veli naslov,reka bi covik da ne cita dalje kako je istra jos i dobila..
    Obrisan korisnik