Hrvatski kup, četvrtfinale, 07.03.2012, 15:30 h, Stadion Maksimir, gledatelja: 300
Suci: Vlado Svilokos (Sisak), Pataki (Đakovo), Menđušić (Vinkovci)
Istra 1961
Istra 1961
Josip Pivarić 83' (ag)
4:5(0:1, 1:1, 4:5 pen) Dinamo
Mehmed Alispahić 29'
Dinamo

Dinamo ispustio vodstvo, prošao na penale

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 07.03.2012.
Dinamo ispustio vodstvo, prošao na penale
Foto: FaH

Dinamo je prošao u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, no tek nakon lutrije izvođenja jedanaesteraca. Na Maksimiru je odlučujući udarac s bijele točke preko gola poslao Sandi Križman...

Maksimirski je stadion u srijedu poslijepodne ugostio uzvratni susret četvrtfinala Kupa u kojemu je službeni domaćin bila Istra 1961, koja je protiv Dinama pokušala sačuvati prednosti gola u gostima (1:1) iz prve utakmice. No, nije uspjela, premda je na kraju bilo itekako neizvjesno.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše uzbudljivog nogometa. Dinamo je, očekivano, imao veći posjed lopte i više prigoda, no Istra 1961 je uspješno odolijevala momčadi Ante Čačića i nije dopuštala dovoljno konkretnosti. Prvu je priliku propustio Mateo Kovačić u osmoj minuti, a iz slične pozicije precizan nije bio ni Fatos Beqiraj nakon slabe reakcije Slobodana Stranatića u petercu.

Jedanaesterci

Badelj - Prskalo brani
Primorac - 2:1
Krstanović - 2:2
Bačelić-Grgić - 3:2
Sammir - 3:3
Stranatić - preko gola
Pivarić - 3:4
Sušić - 4:4
Leko - 4:5
Križman - preko gola

U 28. minuti Dinamo je, za razliku od većine vremena kada je pokušavao po bokovima, pokušao i kroz sredinu, no dobra kombinacija Ante Rukavine i Fatosa Beqiraja nije stigla do Kovačića, no u sljedećem je napadu Dinamo poveo. Pucao je čovjek odluke protiv Osijeka, Mehmed Alispahić, s ruba kaznenog prostora, lopta je putem promijenila smjer i prevarila Andreja Prskala.

Ni nakon primljenog pogotka Istra 1961 nije bila opasna. Dobar udarac Jerka Leke vršcima je prstiju "skinuo" Prskalo, prodor Šime Vrsaljka preko gotovo cijelog terena nije urodio plodom i na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Dinama.

Drugo dio nije donio velike promjene. Puljani su se u dva navrata trgnuli pa je Sandi Križman bio u prilici glavom ugroziti Kelavu, dok su tri dobre akcije Istre 1961 iz 56. i 57. minute ostale bez precizne završnice.

Ostale su, ne posebno učestale, zanimljivosti uglavnom pripale Dinamu. Prskalo je izvrsno intervenirao nakon prodora Kovačića, koji je nekoliko puta ostavljao svoje čuvare iza sebe, a lijep udarac kapetana Milana Badelja iz 72. minute prošao je nedaleko Prskalovih rašlji.

I kada se već činilo da će utakmica u tom tonu i završiti, Istra 1961 stigla je do poravnanja te izborila odluku udarcima s bijele točke. Sandi Križman istrčao je ispred Kelave, Dinamov vratar je odbio loptu, a Karlo Primorac šalje je prema mreži. Na crti je pokušao spasiti Josip Pivarić, no samo je potvrdio pogodak.

Istra 1961 u lutriji jedanaesteraca prva je stekla prednost: Prskalo je obranio udarac Badelja. Međutim, potom su svi igrači Dinama pogađali, a Stranatić, te u posljednoj, petoj seriji Križman poslali su lopte preko gola. Dinamo će u polufinalu Kupa igrati protiv gradskog rivala Zagreba, a o drugom će finalistu odlučivati slavonski derbiji Cibalije i Osijeka.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 09:02
    Znam da je hrvatski klupski nogomet u rasulu, ali tome uveliko doprinose i činjenice poput boja dresa nogometaša iz Pule! Ljudi moji, ako su klupske boje žuto-zelene, pa zašto su hlačice igrača zeleno-cyan boje! Izgledaju kao neki amateri, protivnik ih ne uzima za ozbiljno! Ne bih htio uvrijediti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 20:54
    darkori. bitno da vi dođete u pulu bez pratnje pa cemo vam pokazati za koga se navija i kako. a vi cete dobiti 5 komada u puli. sada vam nesmetaju žabari kada vas financiraju. jebao vas volpi(folpi)......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 20:45
    ahahahahaha križman ahahahaha nek ide kopat krumpire nije on za nogomet nikako
    Obrisan korisnik
  • markoli07.03.2012. u 20:04
    bome sam se dobro smrzao... na suncu je toplo, ali u hladu je gadno
    markoli
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 19:42
    Najviše smo se smrzli mi na zapadu - gosti na jugu i ekipa na istoku pola tekeme su bili na suncu, na sjeveru su si založili logorsku vatricu od negorivih stolica, pa je i njima bilo toplo, rezervni igrači i treneri su sjedili na grijanim sjedalicama, pa je i njima bilo toplo - dok smo mi na zapadu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik