Nogomet

Čačić: "Rekao sam im da mirno pucaju"

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 07.03.2012.
Čačić: "Rekao sam im da mirno pucaju"
Foto: Davor Sajko

Premda je Dinamo prilično mirno plovio prema polufinalu Kupa, jedan je pogodak Istre 1961 na Maksimiru doveo od udaraca s bijele točke, nakon čega je Ante Čačić izrazio zadovoljstvo i igrom i prolazom, a Igor Pamić nije imao zamjerki na konačan ishod...

Dinamov trener Ante Čačić bio je osjetno zadovoljniji poslije utakmice s Istrom 1961 nego one protiv Osijeka. Iako je hrvatski prvak prošao u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa tek nakon jedanaesteraca, Čačić je naglasio da je napredak u igri vidljiv.

"Drago mi je da ostajemo u natjecanju u kojemu želimo osvojiti trofej. Upravo je zbog ovakvih situacija nogomet zanimljiv, u jednom se trenutku sve okrene, ali prošli smo više nego zasluženo i jako sam zadovoljan načinom na koji smo igrali svih 90 minuta".

Igor Pamić: "Dinamo je bio bolji tijekom cijele utakmice i zaslužio je prolaz, makar i nakon jedanaesteraca. Nisam zadovoljan igrom svoje momčadi, znamo da je Dinamo brži i da mu je teško parirati, ali mi smo bili bili previše sramežljivi i bojažljivi. Tek je drugo poluvrijeme možda bilo malo bolje".

Ne računajući, naravno, primljeni pogodak, dodao je strateg Modrih: "Dogodio nam se taj gol nakon što su se sudarila dvojica naših igrača i još je Pivarić onda reagirao na crti. No, imali smo dobar protok lopte, prilike i poluprilike, te smo mogli i ranije odvesti utakmicu u mirnije vode".

"Ova momčad pokazuje da raste, a to je uz prolaz najvažnije. Očito je moje elaboriranje poslije Osijeka imalo učinka", istaknuo je Ante Čačić poslije utakmice.

Ipak, Dinamo je opet imao problema s realizacijom. "Nadam se da ćemo kroz vježbanje završnica doći do preciznosti. Ponekad smo i sami sebi otežavali realizaciju, no važno je da ulazimo u prilike", komentirao je, a nekoliko je riječi posvetio i svojoj mirnoći za vrijeme lutrije jedanaesteraca.

"Naravno da sam bio miran. Ako ja na klupi budem nemiran, koliko će tek nemirni biti oni koji izvode penale? Rekao sam igračima da zaborave tijek utakmice i da mirno pucaju, odredio sam kako ćemo to napraviti i to je to", kaže Dinamov trener.

Postavilo se i pitanje zašto u momčadi nije bilo Ivana Tomečaka. "Ne mogu svi biti unutra, ali nitko nije nepotreban. Danas sam se odlučio za druge igrače", odgovorio je.

"Hvala Igoru Pamiću na komplimentima, a Istri 1961 sve čestitke. Bili su pravi poticaj za Dinamo u obje utakmice i želim im da sačuvaju prvoligaški status", zaključio je Ante Čačić.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 10:05
    još 2 kola i onda noga nakon hajduka i x u maksimiru
    Obrisan korisnik
  • danchy08.03.2012. u 09:15
    koji smijeh od trenera... strašno nešto. preselit ću se i ja u blizinu stadiona pa možda budem slijedeći kandidat za trenera
    danchy
  • emilio2107.03.2012. u 23:42
    "Dinamov trener Ante Čačić bio je osjetno zadovoljniji poslije utakmice s Istrom 1961 nego one protiv Osijeka."!!!!!!!!!!!!!
    emilio21
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 22:41
    Dinamo nikad lošiji...kakavgod bija taj Dinamo Hajduk je opet gori od njega
    Obrisan korisnik
  • markoli07.03.2012. u 19:41
    napredak se u igri vidio, ali ovoga puta rezultat nije bio dobar
    markoli