Rukomet

Poreč bez četvrtfinala Kupa kupova

Zvonka Keliš • nedjelja, 19.02.2012.
Poreč bez četvrtfinala Kupa kupova
Foto: Ivana Strahija

Rukometaši Poreča oprostili su se i od posljednje nade u prolaz u četvrtfinale rukometnog Kupa pobjednika kupova. Nakon pobjede na domaćem terenu, momčad Aragona je i u uzvratnom susretu bila bolja. Ovoga puta Španjolci su slavili s +5 i 27:22 čime su uvjerljivo osigurali svoje mjesto u daljnjoj fazi natjecanja.

Protekla subota, kao i prva utakmica osmine finala rukometnog Kupa pobjednika kupova, odvele su momčad Poreča u goste rukometašima Aragona. Unatoč povratku kući s porazom 24:28, Hrvati su se nadali pobjedi na domaćem terenu i pred svojom publikom. Međutim, sportska dvorana Veli Jože, njenih 1200 navijača te sami igrači Poreča večeras su kući otišli s novim porazom, ovoga puta, 22:27.

Izjednačeno je bilo na početku susreta u Poreču tek do 3:3 nakon čega gosti stižu do vodstva 5:3. Domaćin se ne predaje, naprotiv, ubrzava tempo i preokreće rezultat u svoju korist te preuzima vodstvo 7:6. Do odlaska na odmor do prednosti ponovno stiže gostujuća momčad koja tako vodi 11:8.

Nastavak je donio povećanje prednosti gostujućih rukometaša koji nakon +3 na poluvremenu uskoro imaju i +6 (18:12). Domaći igrači se unatoč borbi više nisu uspjeli približiti Aragonu, a kamoli izjednačiti ili ponovno preokrenuti rezultat. Čuvali su igrači Aragona svoju prednost do samoga kraja te konačno slave 27:22 i odlaze u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Sorli, Grebenar, Maqueda i Carton sa po četiri postignuta pogotka, dok je najbolji kod Poreča bio Gavranović s pet golova.

Kup pobjednika kupova, osmina finala:

Uzvratna utakmica:
Poreč - Caja3 Aragon 22:27 (8:11)

Prva utakmica:
Caja3 Aragon - Poreč 28:24 (14:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2012. u 09:12
    Bravo Porečani! S mladom momčadi ste se dobro nosili s Španjolcima!
    Obrisan korisnik