Košarka

Novi trofeji za Union Olimpiju i Partizan

Simon Maljevac • ponedjeljak, 20.02.2012.
Novi trofeji za Union Olimpiju i Partizan

Kup natjecanja u Sloveniji i Srbiji nisu donijela iznenađenja. Union Olimpija je u finalu slovenskog Kupa svladala Krku 68:63, a Partizan je u finalu Kupa Radivoja Koraća svladao Crvenu zvezdu 64:51.

Momčad Union Olimpije je do finala Kupa Slovenije došla polufinalnom pobjedom protiv Geoplin Slovana 68:51, dok je Krka tek nakon produžetaka svladala Zlatorog 70:67. Finale u Brežicama je bolje otvorila momčad trenera Saše Filipovskog, koja u 16. minuti povela 34:19. Krka je zahvaljujući raspoloženom Zoranu Dragiću do poluvremena smanjila na 37:31, a u četvrtoj minuti treće četvrtine povela 39:40.

Krka je držala prednost do pet minuta prije kraja, no nakon vodstva 50:53 igrači Aleksandra Sekulića promašili su četiri slobodna bacanja zaredom, a na drugoj stran Goran Jeretin je pogodio odvije trice i vratio prednost Ljubljančanima. Sasu Salin i Jaka Blažič povisili su iz brzih akcija na 62:54, a u završnici punoj tehničkih i nesportskih pogrešaka Union Olimpija je zadržala prednost te na kraju slavila 68:63. Kod pobjednika je najefikasniji bio Jeretin s 13 poena, Salin je postigao jedan manje, a kod Krke je najraspoloženiji bio Dragić s 19 poena.

"Odigrali smo borbeno i igrači su ostavili srce na parketu. Bilo je teško, jer smo igrali tri utakmice u tri dana, no uspjeli smo kolektivnom igrom svladati sve prepreke. Malo ćemo proslaviti ovu pobjedu, a onda nastavljamo s teškim pripremama za nastavak sezona", izjavio je nakon finalne utakmice trener Zmajčeka Sašo Filipovski.

Partizan je u Nišu peti put zaredom osvojio Kup Radivoja Koraća. Nakon četvrtfinalne pobjede protiv Mega Vizure 98:69 i polufinalnog slavlja protiv Radničkog 96:75, momčad Partizana je u finalu svladala i najvećeg rivala Crvenu zvezdu. Momčad Svetislava Pešića je na putu do finala pobijedila BKK Radnički iz Beograda 88:74 te Hemofarm 71:65, a u finalu nije ozbiljno parirala Partizanu.

Zvezda je držala prednost do početka druge četvrtine, no Partizan je nakon toga serijom 8:0 pobjegao na 29:21, a na poluvrijeme je Partizan otišao s +5 (32:27). Prednost je Partizan držao i u nastavku utakmice, a pet minuta prije kraja je zahvaljujući odličnoj obrani poveo s deset poena prednosti i odlučio susret. U pobjedi 64:51 najefikasniji su bili Vladimir Lučić s 11 poena i Dominic James s poenom manje, a kod poraženih su Mile Ilić, Omar Thomas i Bojan Popović postigli po 12 poena.

"Ovo je bila prava finalna utakmica, ne previše lijepa, no jako borbena. U utakmicu smo ušli s velikom motivacijom, ali i s velikim pritiskom, jer smo bili favoriti. Odlučila je naša odlična obrana i dobar skok. Čestitam igračima, posebno onima, kojima je ovo bili prvo ovakvo finale", izjavio je nakon novog trijumfa trener Partizana Vladimir Jovanović.

Kup Slovenije:

Polufinale:
Krka – Zlatorog 70:67p
Union Olimpija – Geoplin Slovan 68:51

Finale:
Union Olimpija – Krka 68:63

Kup Radivoja Koraća:

Polufinale:
Partizan - Radnički 96:75
Crvena zvezda - Hemofarm 71:65

Finale:
Partizan – Crvena zvezda 64:51

(foto: Katarina Ponjavić)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!