Košarka

Video: Galatasaray izbacio Efes

Bojan Meštrović • srijeda, 22.02.2012.
Video: Galatasaray izbacio Efes
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što su postali prvi koji su ove sezone u Euroligi porazili moskovski CSKA, igrači Galatasaraya su u čvrstom turskom derbiju svladali Efes i približili se plasmanu u četvrtfinale natjecanja.

Hrvatski reprezentativci Lukša Andrić i Stanko Barać još su jednom bili glavni akteri dvoboja, obojica s najviše postignutih koševa za svoje momčadi. Barać je postigao 16 koševa uz pet skokova, ali i pet izgubljenih lopti, dok je Andrić zabilježio 15 koševa i sedam skokova.

Upravo Andrić je obilježio početak utakmice s devet koševa i četiri skoka u prvoj četvrtini u kojoj je Galatasaray sasvim zasluženo, agresivnom igrom stvorio prednost od +7 (20:13). Barać i Kinsey su pokušali vratiti goste u utakmicu, ali razlika se u drugih deset minuta nastavila povećavati.

Tricom slovenskog reprezentativca Jake Lakoviča domaćini su se tri minute prije poluvremena odvojili na +15 (39:24) i činilo se da bi utakmica mogla biti jednosmjerna. Ipak, do kraja četvrtine Efes je odigrao kvalitetnu obranu i uspio se približiti na prihvatljivih 39:32.

Nakon odmora se igrala vrlo čvrsta obrana na obje strane te niti jedna momčad nije uspjela napraviti veću seriju. Odličnu dionicu odigrao je tada Barać sa šest koševa, ali domaća ekipa je zadržala prednost od pet poena (50:45).

Galatasaray se početkom posljednje četvrtine brzo odvojio na 58:48, no Lafayette i Vujačić su donekle vratili neizvjesnost u dvoboj. U posljednju minutu ušlo se s rezultatom 62:56, a nakon što je Barać promašio oba bacanja, bilo je jasno tko će biti pobjednik. Do kraja je Lakovič pogodio dva bacanja i postavio konačnih 64:56.

Andrić je u pobjedničkom sastavu bio jedini dvoznamenkasti strijelac, ali vrlo blizu takvom učinku bili su Shipp, Lucas i Lakovič s devet poena. U redovima Efesa, jedini raspoloženi igrač uz Baraća bio je Vujačić (15 koš, osam sk).

Iako se Galatasaray provukao u drugu fazu natjecanja s omjerom 4-6, momci iz Istanbula svoju priliku fantastično koriste i vrlo su blizu plasmanu među osam najboljih momčadi u Europi. Za prolazak će se ipak morati izboriti sljedeći tjedan u Pireju protiv Olympiakosa. Efes će u revijalnoj utakmici ugostiti CSKA.

Euroliga, Top 16, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva96:64Olympiakos
Galatasaray64:58Anadolu Efes
1CSKA Moskva 51+96
2Olympiakos 33-14
3Galatasaray 33-17
4Anadolu Efes 15-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.02.2012. u 09:43
    gotovo cijela repka, nam je u top 16 eurolige (reprezentativci i potencijalni reprezentativci), s time da nisu 'grijači klupe', dapače, nositelji su ili vrlo bitni članovi svojih momčadi. u feneru 3 naša igrača, u unicaji 2, po 1 u žalgirisu, bilbau, galati, efesu, realu i milanu! to je ukupno 11... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2012. u 09:38
    zanimljivo kako naši igrači u repki izgledaju kao da igraju u alkaru ili križevcima....a u svojim klubovima (euroligašima, koji su čak u top 16), su redovito među najboljima. čak je i 'telac' andrić jedan od 3 najbolja igrača galate! barać je pak u top 16 svaki put bio dvoznamenkast. a kad ih se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik