Nogomet

Milan i Juve za vrh, Spursi na Emiratesu

Sportnet • petak, 24.02.2012.
Milan i Juve za vrh, Spursi na Emiratesu
Foto: Lovro Štrbinić

Vikend koji slijedi donosi nam nekoliko derbija, a najzanimljivije bi trebalo biti na San Siru i Emiratesu...

Vikend u Premier ligi donosi devet prvoligaških ogleda zbog nedjeljnog finala Carling kupa između Liverpoola i Cardiff Cityja. Najviše pozornosti svakako će privući sjevernolondonski derbi koji Arsenalu nije mogao doći u težem razdoblju. Topnici su prošlog tjedna izbačeni iz FA kupa, a u osmini finala Lige prvaka Milan im je očitao bukvicu pobjedom 4:0. Tottenham pak na Emiratesu pokušava održati korak u utrci za naslovom prvaka, a usput može i učvrstiti svoju poziciju.

Norwichu nakon eliminacije iz FA kupa dolazi još jedna momčad koja se ne može pohvaliti sjajnom formom, ali imenom ulijeva strahopoštovanje – Manchester United koji je protiv Ajaxa odmarao glavne igračke poluge i bit će maksimalno motiviran za važna tri boda. City igra dan ranije na Etihadu protiv Blackburna, najzanimljivija informacija uoči tog susreta je povratak Carlosa Teveza u momčad. Argentinac će ipak teško dobiti priliku već u prvoj utakmici.

Andreu Villas-Boasu dobro bi došla domaća pobjeda protiv Boltona kako bi umirio kritike i glasine o smjeni. Aston Villa pokušat će izbjeći slobodni pad u zonu ispadanja gdje se nalazi njezin domaćin Wigan, dok Newcastle ima priliku vratiti se na četvrtu poziciju.

U prošlom je kolu Kraljevski klub zadržao prednost nad Barcelonom od visokih deset bodova. Real Madrid dobio je kod kuće Santander 4:0, dok je Barca na rijetko dojmljiv način riješila problem zvan "Valencia". Sve to znači da je Real još jedno kolo bliže osvajanju španjolskog prvenstva.

U ovom kolu Real Madrid ide u goste kod Raya Vallecana, osme momčadi prvenstva, i nada se produženju svog niza pobjeda. S druge strane, Barcelonu opet očekuje vrlo, vrlo težak izazov jer je dočekuje na svom terenu madridski Atletico. S obzirom na to kako Barca ove sezone igra u gostima, tu bi moglo biti svega.

U direktnom derbiju za ostanak Santander dočekuje Sporting Gijon, dok u dvoboju europskih konkurenata igraju Espanyol i Levante. Također, Valencia dočekuje Sevillu i to će biti jedan od zanimljivijih ogleda ovog vikenda. Rasplamsava se i borba za prvog strijelca lige, Cristiano Ronaldo je vodeći s 28 golova, dok mu Leo Messi puše za vrat sa samo jednim pogotkom manje.

Pred nama je još jedno uzbudljivo bundesligaško kolo, a najzanimljivije će biti u Münchenu, gdje u nedjelju trećeplasirani Bayern dočekuje četvrti Schalke. Oba sastava imaju naporan europski tjedan iza sebe. Schalke je tek nakon produžetaka svladao češku Viktoriju, dok su Bavarci poraženi kod Basela pa se nakon 0:0 u proteklom kolu s Freiburgom upalio alarm za uzbunu u njihovu taboru. U posljednja dva međusobna dvoboja sigurno je slavio Bayern, no, dobru formu Schalkea osjetio je u prošlom kolu Wolfsburg, upisavši uvjerljiv poraz. Izgledno je kako će i Olić i Pranjić ovaj susret započeti na klupi za rezerve.

Mandžukićevi Vukovi u subotu dočekuju Lakićev Hoffenheim, u još jednom hrvatskom obračunu Ćorluka s Bayerom gostuje kod Kölna i Jajala, dok aktualni prvak, dortmundska Borussia, prednost na vrhu brani na svom terenu protiv solidnog Hannovera.

Fenomenalna Borussia iz Mönchengladbacha otvara kolo u petak kada joj u goste dolazi HSV, Petrića i Iličevića. Domaćin je u posljednjih šest susreta neporažen, od čega je upisao pet pobjeda, a Favreov sastav pokušat će nastaviti uveseljavati svoje navijače, jer su, uz Hannover, jedina neporažena momčad na svom travnjaku.

Vrlo zanimljivo kolo talijanske Serie A je ispred nas. Dvije najbolje momčadi u poretku, Milan i Juventus odmjerit će snage na Meazzi dok će posrnuli gigant Inter vruće kestenje iz vatre pokušati izvaditi u grotlu pod Vezuvom.

Rossoneri su u vrlo dobroj formi, Arsenal je pregažen s 4:0, a Cesenu su lako apsolvirali u gostima. Juventus je slavio u jesenskom derbiju zahvaljući dvama pogocima Claudija Marchisija, no Milan će tražiti osvetu i bijeg na četiri boda prednosti pred Bianconerima koji, doduše, imaju utakmicu manje. Domaćima će nedostajati Maxi Lopez, Boateng i Ibrahimović, a svoj povratak na poznato mjesto imat će Andrea Pirlo.

Drugi zanimljivi susret igra se na San Paolu gdje će Napoli, nakon velike pobjede nad londonskim Chelseajem, pokušati produbiti agoniju Claudia Ranierija i njegovih trupa. Maicon i Rannochia su ozlijeđeni dok će Mazzarri moći računati na sve karike u svom napadačkom lancu Lavezzi - Cavani - Hamšik. Napoliju bolje ide u Europi nego u domaćem prvenstvu, čini se kako plaćaju danak relativno kratkoj klupi, no ukoliko protiv Intera budu na približnoj razini kao protiv Bluesa, demoralizirani Ranieri imat će težak posao.

Proteklog tjedna PSG i Montpellier odigrali su zanimljiv ogled, a u borbi za vrh tablice razmak među dva najveća pretendenta na naslov ostao je isti. Montpellier će ga pokušati održati minimalnim ili se, pak, dokopati prvog mjesta, domaćom pobjedom nad sve boljim Bordeauxom. Drugoplasiranu momčad prvenstva ne čeka lagan posao, ali trebali bi opravdati status favorita.

S druge strane, PSG drugi tjedan zaredom igra derbi, ovaj put ih subota vodi u Lyon i nosi gostovanje na Gerlandu. Moguća je to "skliska stepenica" za Parižane, ali se isto tako otvara mogućnost da pobjedom nad renomiranim protivnikom vrate optimizam u svoju svlačionicu. Kod domaćina se ni u ovom susretu ne očekuje nastup Dejan Lovrena.

Lille će nakon pobjede u zaostaloj utakmici 22. kola pokušati nastaviti s prijetnjama vodećima, iako pobjeda kod sedme momčadi prvenstva zasigurno neće doći bez problema. Marseille nakon nastupa u Ligi prvaka ide kod Bresta, a Saint-Etienne nedavno stečenu četvrtu poziciju brani kod Auxerrea. Također, zanimljiv ogled donjeg dijela poretka odigrat će Evian i Nancy, dva kluba koja streme proboju u sredinu ljestvice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Morales24.02.2012. u 21:00
    Bit ce Milanu tesko bez Boatenga i Ibre,ali nema veze akon i izgube zasvirat ce nase trube...FORZA MILAN !
    Morales
  • Obrisan korisnik24.02.2012. u 17:17
    Obavezno ću gledat Tott - Arsenal i navijat za naše. Ako dobiju Arsenal, sve je moguće dalje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2012. u 17:16
    Mislim da će dvije Borussije ovaj vikend nedostižno pobječ Bayernu. Netko od njih će bit prvak.
    Obrisan korisnik
  • django 924.02.2012. u 17:16
    Ja sam nogometni junkie, a sudeći po broju derbija ovaj vikend ne gine mi predoziranje.
    django 9
  • Obrisan korisnik24.02.2012. u 16:37
    Dovoljno je da Milan izadje ko pobjednik, za ostale me nije briga
    Obrisan korisnik