Ostali sportovi

UFC 144: Edgar Vs. Henderson

Ratko Martinović • subota, 25.02.2012.
UFC 144: Edgar Vs. Henderson

Veliki povratak UFC organizacije u Japan nakon punih 11 godina i oživljavanje Pride uspomena na legendarnu Saitama Arenu dovoljan su razlog da još jednom ostanete budni tijekom noći sa subote na nedjelju.

Iako mnogi i dan danas krive UFC za propast legendarnog Pridea (pravi razlog su zasigurno bankrot i povezanost organizatora s ilegalnim klađenjem), povratak ove organizacije u Japan donosi dašak povijesti, naročito za hrvatske gledatelje koji se automatski prisjećaju borbi Mirka Filipovića, Fedora Emelianenka i Minotaura unutar ringova.

UFC se nije štedio na fight cardu pa je za borbu večeri odredio okršaj za pojas lake kategorije između prvaka Edgara i izazivača Hendersona. Edgar se doslovno proslavio svojim nevjerojatnim srcem i gotovo redovnim vraćanjem "iz mrtvih" tijekom teških knockdowna, naročito u obje borbe protiv Graya Maynarda. Holivudski preokreti i zaslužene pobjede ga uvijek postavljaju kao lošije rangiranog borca pred borbu za titulu, a ovaj mu se puta suprotstavlja Ben Henderson.

Ukoliko je Edgar malen za svoju diviziju, onda je Henderson apsolutno prevelik. Vrhunski svjetski tehničar u taekwondou, brazilskom jiu-jitsuu i hrvanju uz fantastično snažne noge i žilavost bit će popriličan zalogaj za žustrog Edgara. U ovoj borbi će biti iznimno bitno čiji će stil borbe i tempo dominirati pa su sve prognoze prilično smjele.

U predborbi se sastaju japanski miljenik Rampage Jackson koji je, kao što je prije pet-šest dana najavio u komentaru, noćas pao na vagi te će 20 % zarade prepustiti protivniku zbog tri kilograma viška. Jackson je moćan u stojci i solidan u hrvanju, a njegova glavna odlika su beskompromisne borbe i atraktivni potezi. Jedino je pitanje u kakvoj formi nastupa.

S druge strane mu je Ryan Bader, hrvač svjetske klase i vrlo nezgodan protivnik. Mnogi su mu predviđali sam vrh divizije što ipak nije ostvario, prvenstveno zbog (ne)očekivanih poraza od Jonesa i Ortiza. Večeras ima jedinstvenu priliku povratka, što je vrlo moguće, naročito ako je Jackson mislima u Hollywoodu gdje sve češće snima filmove. Ukoliko se Japance pita, Rampage je apsolutni favorit broj jedan.

Ostale borbe donose sraz još jednog japanskog miljenika Marka Hunta i Cheicka Konga. Dva odlična udarača će svakako nastojati pokazati najbolje, a Kongo je svakako veliki favorit. Nekadašnji Strikeforce prvak Shields ide na domaćeg borca Akiyamu što je također vrhunski dvoboj, a dosta dugačak glavni program obilježit će još tri borbe čije sudionike možete pogledati u rasporedu borbi.

Main Card (Nedjelja, 04:00):
LW POJAS Frankie Edgar (14-1-1) Vs. Benson Henderson (15-2)
C(LH)W Quinton Jackson (32-9) Vs. Ryan Bader (13-2)
HW Mark Hunt (7-7) Vs. Cheick Kongo (17-6-2)
WW Yoshihiro Akiyama (26-6) Vs. Jake Shields (26-6-1)
MW Yushin Okami (27-1-1) Vs. Tim Boetsch (14-4)
FW Hatsu Hioki (25-4-2) Vs. Bart Palaszewski (36-14)
LW Anthony Pettis (14-2) Vs. Joe Lauzon (21-6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!