Košarka

Video: Mailman Evans kralj zakucavanja

Mario Majdić Natrlin • nedjelja, 26.02.2012.
Video: Mailman Evans kralj zakucavanja
Foto: EPA

U večeri sa subote na nedjelju u Orlandu je održano niz natjecanja u sklopu NBA All-Star vikenda. Tony Parker pokazao se najvještijim, Kevin Love najboljim tricašem, a Jeremy Evans najboljim zakucavačem...

24-godišnji, Jeremy Evans, igrač Utah Jazza u natjecanje je ušao kao zamjena, a iz njega izašao kao pobjednik.

U konkurenciji s Paulom Georgeom, Chaseom Budingerom i Derrickom Williamsom, Evans je nakon tri runde zakucavanja dobio najviše glasova navijača iz cijelog svijeta i pobijedio u natjecanju u koje je ušao tek kao zamjena za ozlijeđenog Imana Shumperta.

Vezane vijesti

Evans je navijače prisvojio nakon što je u prvoj rundi skakao s malom kamerom na glavi, u drugom krugu je u jednom pokušaju zakucao čak dvije lopte, a u trećem je odao počast Karlu Maloneu. Poštar (komičar Kevin Hart) mu je donio Maloneov dres, Evans ga je (poštara) stavio ispod koša i preskočio ga u stilu Mailmana - s rukom iza lijevog uha.

Bilo je dosta preskakanja u ovogodišnjem natjecanju. Chase Budinger je preskočio glazbenika P. Diddyja, Derrick Williams je išao preko motocikla dok je Paul George preskočio svog 218 centimetara visokog centra Roya Hibberta ispred kojeg se nalazio Dahntay Jones.

George je izveo jedno zakucavanje s ugašenim svjetlima u dvorani dok je on nosio dres s reflektirajućim oznakama. U zadnjoj rundi zakucavanje je posvetio predsjedniku Pacersa Larryju Birdu. Nakon nekoliko pokušaja uspjelo mu je zalijepiti njegovu sliku na tablu i zakucati na drugi obruč.

Budinger je izveo zakucavanje s povezom preko očiju (posveta Cedricu Ceballosu), Williams je uz pomoć Rubija i dodavanja od ruba table zakucao u drugoj rundi, ali u trećoj nije uspio izvesti zahtjevno zakucavanje uz provlačenje lopte kroz noge.

Love svladao Duranta nakon pripetavanja

Kevin Love, 208 centimetara visoki krilni centar Minnesota Timberwolvesa, pobijedio je konkurenciju i slavio u natjecanju u tricama.

Kevin Durant i on morali su u pripetavanje kako bi se saznao pobjednik. U odlučujućoj rundi Love je ubacio 17, a Durant 14 lopti.

Njih dvojica ušla su u finale zajedno s braniteljem naslova Jamesom Jonesom koji je u finalnoj rundi zabio svega 12 lopti dok su Love i Durant s po 16 bili izjednačeni. Za ući u finale Love je morao raspucavati i s Mariom Chalmersom. Važna je bila činjenica da je ukupno pogodio deset od 16 lopti za dva poena.

Anthony Morrow, koji je šutirao u dresu Dražena Petrovića, nije bio dovoljno brz i ostale su mu dvije lopte kada je vrijeme isteklo. Završio je s 14 ubačenih koševa.

Parker najvještiji među razigravačima

U natjecanju košarkaških vještina, Tony Parker (32,8 sekundi), pobijedio je u finalu Rajona Ronda (34,6) i Derona Williamsa (41,4).

"Nakon što sam u zadnja dva nastupa bio zadnji, uoči ovog sam imao jako mnogo samopouzdanja", našalio se Parker.

John Wall u prvom je krugu napravio isto vrijeme kao i Rondo koji ga je svladao nakon dodatne runde. U finale nisu prošli ni novak Kyrie Irving kao ni Russell Westbrook.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2012. u 09:53
    zakucavanja su bila katastrofa!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2012. u 16:57
    zakucavanja nisu bila losa ali nije mi bas bilo napeto gledat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2012. u 15:03
    svaka cast evansu za ono 2.zakucavanje s 2 lopte,ali nije zasluzio...george je triba odnit pobjedu jer je ima 3 konstantnija zakucavanja,a ono u mraku je bilo malo sminkerski ali lipo izvedeno..nema tu kreativnosti ko prije,jeste vidili zadnji pokusaj williamsa kako se sramotio ponavljajuc ono 10... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2012. u 13:50
    treba podhitno zabraniti ovakva natjecanja dok igrači to ne zasluže..neatraktivni su u skladu sa svojim mogucnostima i stalno ista zakucavanja, i vec vidim kakva ce bit utakmica veceras..puno zakucavanja, super asista i svega sto nasi dragi ameri vole a nazalost i mi smo postali dio tog cirkusa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2012. u 12:42
    360 windmill i nije bas lako zakucvanje, a u mraku kako je svjetlio je izgledalo efektno.. najbolje zakucavanje po meni williamsa od table.. evansovo sa dvije lopte je bilo isto dosta dobro.. problem je u kreativnosti igraca.. svi oni skacu glavom preko obruca samo treba nesto smislit.. trebali bi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik