Košarka

NBA All-Star: Očekujte neočekivano

Vedran Filipović • nedjelja, 26.02.2012.
NBA All-Star: Očekujte neočekivano
Foto: EPA

Amway Center arena u Orlandu ugostit će glavnu poslasticu vikenda, nedjeljni All-Star u kojem će nastupiti najbolji košarkaški Istočne i Zapadne konferencije. Ili bi barem trebali biti najbolji.

Staro je pravilo da navijači biraju petorke, a treneri rezerve, tako je bilo i ovoga puta. Nije bilo pretjerano iznenađenja u petorkama, tek je Andrew Bynum na račun navijala zaradio svoj prvi nastup u najatraktivnijoj svjetskoj utakmici u kojoj je riječ "obrana" tek imenica ženskog roda o kojoj apsolutno nitko ne razmišlja.

WESTERN ALL-STARS

Kevin Durant (Oklahoma City)
Blake Griffin (L.A. Clippers)
Kobe Bryant (L.A. Lakers)
Chris Paul (L.A. Clippers)
Andrew Bynum (L.A. Lakers)

Kevin Love (Minnesota)
Steve Nash (Phoenix)
Dirk Nowitzki (Dallas)
Tony Parker (San Antonio)
Russell Westbrook (Oklahoma City)
Marc Gasol (Memphis)
LaMarcus Aldridge (Portland)
Trener: Scott Brooks (Oklahoma City)

Ali, kad su u pitanju rezerve, već je bilo prijepora. Dojam je kako su Paul Pierce i Dirk Nowitzki nagrađeni zbog imena i stare slave dok su, recimo, debitanti LaMarcus Aldridge i Luol Deng posve zavrijedili svoj debi u ovoj utakmici. Osim njih, ovo će biti prvi All-Star nastup mlađem bratu Gasol, Royu Hibbertu i Andreu Iguodali.

"Imao sam težak put oporavka, no počašćen sam što su me treneri izabrali za All-Star. Bila je privilegija predstavljati Maverickse tijekom prošlog desetljeća i veselim se što ću opet imati prilike to učiniti u Orlandu", rekao je prošlogodišnji najkorisniji igrač finala Dirk Nowitzki. No, neki su imali drukčije mišljenje. "Politika je umiješana u izbor oko All-Stara. Jednom kada to shvatite ništa vas ne može iznenaditi. Lobiranje i politika", razočarano je poručio Josh Smith koji nije dobio poziv čak niti nakon što se ozlijedio njegov suigrač iz Hawksa Joe Johnson.

EASTERN ALL-STARS

Carmelo Anthony (New York)
LeBron James (Miami)
Derrick Rose (Chicago)
Dwyane Wade (Miami)
Dwight Howard (Orlando)

Chris Bosh (Miami)
Luol Deng (Chicago)
Roy Hibbert (Indiana)
Andre Iguodala (Philadelphia)
Paul Pierce (Boston)
Rajon Rondo (Boston)
Deron Williams (New Jersey)
Trener: Tom Thibodeau (Chicago)

Monta Ellis nije takav tip. On će šutjeti o svom izostanku s popisa, no brojke (22.4 poena u prosjeku) i suigrači reći će drukčije: "Ove sezone je dodatno poboljšao svoje asistencije i još je učinkovitiji. Mislim da bi mu mnogo značilo kada bi bio izabran, ali to neće utjecati na njegovu igru", izjavili su David Lee i Stephen Curry.

Što se može očekivati u nedjelju navečer ili ponedjeljak rano ujutro? Pa, sigurno će sve oči biti uprte u Dwighta Howarda budući da mu je ovo domaći teren i da je njegova budućnost i dalje neizvjesna. Cilj na ovom susretu uvijek je isti, zabaviti sebe, navijače i gledatelje ispred malih ekrana. No, ponekad takvi susreti znaju biti poprilično dosadni. Gledati "napucavanje" s obje strane možda i nije najbolji način kojim bi se odala počast najboljim košarkašima današnjice. Zanimljiva je ideja da pobjednik All-Stara ima prednost u doigravanju, no to je još miljama daleko od realizacije.

"Jedva čekam da krenemo, bit će jako uzbudljivo. Navijači te maksimalno podržavaju, a ja čak mogu uzeti i svoju porciju šuteva", rekao je centar Lakersa Bynum o susretu.

Za kraj se samo može citirati starog grčkog mislioca Heraklita koji je prvi izrekao poznatu poslovicu "Expect the unexpected". Ili u prijevodu: "Očekujte neočekivano".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2012. u 00:14
    @bleeding orange-molim ljepo neko je ipak igra obranu hhhhhhhhhhhhhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GESwIzutwIc
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2012. u 19:24
    dobra je ova ideja da pobjednik ima prednost u doigravanju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2012. u 16:35
    gdje pogledat?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2012. u 14:40
    ako west pobijedi; ocekujem da ce durant biti mvp. osim njega nema nijednog small forwarda u toj ekipi tako da bi trebao imati najvise minuta; a i mislim da on sam pretendira na taj laureat vise od ostalih u toj ekipi, a da ne spominjemo kako moze trpati u serijama..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2012. u 12:48
    defintivno treba ucinit all star zanimljivijim.. nadam se da utakmica nece izgledat kao ona u petak kad su se igraci micali jednii drugima da naprave neki potez.. bas sam jucer gledo all-star tekmu iz 92.. tamo igracine kao pippen, jordan, drexler trce punim sprintom natrag u obranu, pokusavaju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik