Košarka

Chuckovi odabranici nadigrali Shaqove

Mario Majdić Natrlin • subota, 25.02.2012.
Chuckovi odabranici nadigrali Shaqove
Foto: EPA

Odrađen je prvi dan All-Star vikenda u Orlandu. Ove sezone organizatori su malo promijenili sadržaj pa se umjesto tradicionalne utakmice novaka protiv igrača druge godine, odigrao susret između najboljih igrača prve i druge godine koje su u svoje momčadi birali O'Neal i Barkley...

Kyrie Irving vjerojatno je imao svoju svjetsku premijeru u petak. Po prvi puta pred očima cijelog svijeta i mladi razigravač nije zakazao.

19-godišnji igrač Cleveland Cavaliersa i prvi izbor prošlogodišnjeg drafta predvodio je svoj Team Chuck do pobjede nad Teamom Shaq 146:133 i pritom zabio 34 poena uz devet asistencija. Trice je šutirao 8/8 i proglašen je najkorisnijim igračem susreta.

"Ovo mi se nikad u karijeri nije dogodilo", izjavio je Irving o svojoj tricaškoj seriji. "Pomalo je i nesretno što se to dogodilo na All-Star utakmici. Ovu statistiku ne mogu prenijeti na sezonu. Sve u svemu, bilo je veoma zabavno igrati s ovim talentiranim momcima. Bilo je ovo fantastično iskustvo", zaključio je Irving.

Tako su odabranici Charlesa Barkleyja nadigrali one Shaquille O'Neala u revijalnoj utakmici na otvaranju All-Star vikenda u Orlandu. Uz Irvinga se za Team Chuck izdvojio još i Paul George (Pacers) s 23 poena, 18 uz 11 skokova imao je DeMarcus Cousins, a John Wall zabio je 17 koševa uz osam asistencija i šest skokova te oduševio nizom atraktivnih zakucavanja.

Kod Teama Shaq najviše pozornosti plijenili su Blake Griffin (Clippers) i Ricky Rubio (Timberwolves). Od obojice se očekivalo dosta i nisu zakazali. Griffin je u deset minuta zabio deset poena nanizavši žestoka zakucavanja, uključujući i nekoliko alley oop završnica i zakucavanje nakon što je samom sebi dodao od table.

Španjolac Rubio imao je 12 koševa, ali gledale su se njegove asistencije kojih je podijelio sedam. Bilo je tu i dodavanja bez gledanja i provlačenja lopte kroz Cousinsove noge te završetka akcije lob dodavanjem za Griffina.

Vodeći strijelci kod Teama Shaq bili su Tristan Thompson (Cavaliers) s 20 poena, 19 uz deset skokova je dodao Greg Monroe (Pistons), a 18 uz šest asistencija Norris Cole (Heat). Jeremy Lin, senzacija New York Knicksa, u nepunih je devet minuta imala tek dva poena.

"Zvjezdani" vikend nastavlja se u noći sa subote na nedjelju natjecanjima u zakucavanju, tricama i košarkaškim vještinama. Odigrat će se i All-Star utakmica razvojne lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.02.2012. u 20:13
    baš ono što je ljubiteljima nba-a trebalo, jedna utakmica u kojoj se igra samo napad sa mnoštvom lijepih poteza bez dosadnih obrana...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2012. u 13:57
    Kako je lijepo Rubio provukao loptu kroz noge
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2012. u 12:20
    ovo zakucavanje prid kraj od walla je bilo cudesno...
    Obrisan korisnik