Košarka

Zapad spasio pobjedu na All Staru

Bojan Meštrović • ponedjeljak, 27.02.2012.
Zapad spasio pobjedu na All Staru
Foto: EPA

Tradicionalnom utakmicom Istoka protiv Zapada završen je još jedan, 61. NBA All-Star vikend koji je ove godine održan u jednoj od najljepših arena u ligi, manje od dvije godine starom Amway Centru u Orlandu.

U revijalnom susretu najboljih igrača NBA lige drugu godinu uzastopce slavila je ekipa Zapada. Kako je zbog svog miljenika Dwighta Howarda većina publike u Orlandu bila na strani Istoka, može se reći da su u ovom susretu zapravo pobijedili gosti.

Zapad je vodio većom razlikom tijekom cijele utakmice, devet minuta prije kraja imao i +20 (136:116), ali Istok je dvadesetak sekundi prije kraja došao na samo jedan poen zaostatka. Šut za pobjedu tada je dobio Deron Williams, ali njegov pokušaj je bio prekratak, a u nastavku napada je Jamesu presječena lopta te je Griffin postavio konačnih 152:149.

Utakmica je, kao i uvijek, obilovala fenomenalnim potezima, a velika količina poena postizala se zakucavanjima. Svoje vještine u tom segmentu igre pokazao je velik dio igrača, a zakucavali su praktički svi: LeBron, Wade, Howard, Williams, Griffin, Westbrook, Kobe, Durant...

A upravo Durant je ponio i titulu najkorisnijeg igrača susreta s 36 poena i sedam asistencija. 23-godišnje nisko krilo Oklahome i najbolji strijelac lige u posljednje dvije sezone tako je nadogradio svoj CV novom nagradom.

"Sa svim ovim fantastičnim igračima na terenu, nikad ne znaš što se može dogoditi. Pogađali su velike šuteve i smanjili zaostatak samo na jedan poen. A vodili smo 18", izjavio je MVP o utakmici. "Bilo je jako zabavno. Takvu utakmicu svi žele vidjeti", zaključio je Durant.

Osim njega, u ekipi Zapada istakli su se Blake Griffin s 22 poena, Russell Westbrook s jednim manje te, naravno, Kobe Bryant. Bek Lakersa je ubacio 27 koševa, dosegao brojku od 271 koša i tako na vječnoj ljestvici All-Star strijelaca prestigao prvo Oscara Robertsona (246), zatim Kareema Abdul-Jabbara (251), a naposljetku i najvećeg igrača u povijesti igre Michaela Jordana (262).

Bryantu ipak nije bilo lako doći do ovog broja poena. Wade ga je početkom treće četvrtine teško faulirao i raskrvario mu nos, nakon čega je Kobe nakratko morao napustiti igru, a poslije utakmice je odbio razgovarati s novinarima.

Na strani Istoka, najbolji je bio dvojac Miamija. James je postigao 36 poena i pridodao sedam asistencija te šest skokova, dok je Wade upisao triple-double s 24 poena te po deset asistencija i skokova. Deron Williams je zabilježio 20 poena, a Carmelo Anthony je imao 19. Domaćin Howard završio je sa samo devet poena i deset skokova.

O propuštenoj prilici na kraju utakmice, najbolji strijelac Istoka LeBron James je izjavio: "Kada dodajete s toliko malo preostalog vremena, obično to rezultira s izgubljenom loptom. Volio bih da mogu vratiti taj trenutak."

Valja spomenuti i da je Zapad u prvom poluvremenu ubacio rekordnih 88 poena.

Sljedeće godine All-Star vikend održat će se u Houstonu u Toyota Centru sredinom veljače.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2012. u 16:27
    ...najjače je kad Durant ''slučajno dodaje'' loptu protivničkom igraću za gle čuda 145-143...ma ne volim namještene tekme i bok, a i zakucavanja sam se zasitio za slj godinu dana...šteta za lika u Drazenovom dresu htio sam da ode daleko....
    Obrisan korisnik
  • The Phantom27.02.2012. u 16:00
    Bynum i Howard tuku tricu, da san veći 30 cm i imam 40 kila više, ispleska bi ih.
    The Phantom
  • Obrisan korisnik27.02.2012. u 15:42
    Svaka ti čast, ja sam do poluvremena izdržao. Najžešće mi je bilo kada je Iguadola išao zakucati a Gasol se makne i plješće još prije nego je ovaj došao do koša. Tribali bi staviti da tko pobijedi on ima domaću prednost u finalu. Mislim da je tako u NFL-u. Ono micanja i pizdarije, npr. Bynum proba... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • basketas27.02.2012. u 14:44
    Shvacam aj da je to u jednu ruku zajebancija i tako treba biti no bas da tako igraju meni totalno bezveze. Gledao sam na sportklubu do trece cetvrtine negdje onda sam utonu u san.Ne moraju grist ko psi al onako brutalno sklanjanje da igraci zakucavaju ma totalno bezveze.Moraju naci neki nacin kako... [više na forumu]
    basketas
  • Obrisan korisnik27.02.2012. u 14:11
    Smiješno, danas postoji rekord za sve. Čudno da ne vode statistiku o tome koji je igrač najviše koševa postigao na all star zagrijavanju dok se svjetla nisu upalila i s koliko je lopti pucao (od čega su 2 bile narančaste a ostale plavo bijele). Nikad prije nije bili Jordana, nema ga sad, niti se ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik