Tenis

Čilićev povratak na Floridi

Vedran Babić • nedjelja, 26.02.2012.
Čilićev povratak na Floridi
Foto: Kristijan Komarica

Tjedan što je pred nama obilježit će veliki broj nastupa hrvatskih tenisača. Marin Čilić trebao bi odigrati svoj prvi meč u sezoni u Delray Beachu, gdje su i njegovi kolege iz reprezentacije, Ivo Karlović i Ivan Dodig. Ivan Ljubičić nove pobjede tražit će u Dubaiju...

Ozljeda koljena zbog koje je morao preskočiti prva dva mjeseca sezone očito je stvar prošlosti za Marina Čilića, koji bi svoj prvi nastup trebao imati na Floridi u Delray Beachu.

Na tom turniru postavljen je za drugog nositelja, a u prvom kolu igra protiv nezgodnog Finca Jarkka Nieminena. Jedini prethodni međusobni dvoboj, onaj u drugom kolu Wimbledona 2008. godine, dobio je Čilić, koji još nikada nije igrao u Delray Beachu.

30-godišnji Nieminen trenutno je 45. tenisač svijeta, a ove sezone igra odlično. Iz kvalifikacija je osvojio Sydney, a ima još i četvrtfinala u Rotterdamu i Marseilleu. U svakom slučaju težak suparnik za prvi meč nakon stanke zbog ozljede.

Sva četvorica i u paru

Osim u pojedinačnom dijelu turnira, četvorica Hrvata nastupit će i u parovima. U Delray Beachu Čilić i Dodig će u prvom kolu igrati protiv Karlovića i Nijemca Franka Mosera, a u Dubaiju Ljubičić će s Amerikancem Jamesom Cerretanijem na startu igrati protiv Nijemca Kohlmanna i Ukrajinca Stahovskija.

Osim Čilića, u donjem dijelu ždrijeba su i preostala dva hrvatska predstavnika. Ivo Karlović će u svom prvom nastupu od Davis Cup akcije u Japanu igrati protiv kvalifikanta, a Ivan Dodig protiv Nijemca Matthiasa Bachingera.

Karlović je prije dvije godine igrao finale Delray Beacha (izgubio od Gulbisa), a Dodigu će to biti drugi nastup nakon što je prošle godine izgubio u četvrtfinalu od Janka Tipsarevića. Dodig se s Bachingerom (92.) sastao jednom na Challengeru u Kyotu 2009. i slavio u dva seta.

Dodig i Čilić teoretski se mogu sastati u četvrtfinalu, a Karlović s jednim od njih dvojice u polufinalu. Prvi nositelj turnira je John Isner, a branitelj naslova, Juan Martin Del Potro, nastupa u Dubaiju. Među ostalim nositeljima kronološki su Troicki, Roddick, Kohlschreiber, Bogomolov ml., Anderson i Tomic.

Na jakom turniru u Dubaiju trebalo bi nastupiti čak osam tenisača iz Top 10. Svi osim Rafaela Nadala i Davida Ferrera.

Ivan Ljubičić u prvom kolu izbjegao je sve nositelje te će igrati protiv Talijana Flavija Cipolle (87.), kojeg je dobio prošle godine u Rimu na zemlji.

Ljubičić je u Dubaiju dobro poznat gost. U prethodnih sedam nastupa najzapaženiji trag ostavio je 2005. kada je u finalu izgubio od Rogera Federera. 2003. ispao je u polufinalu, a u još tri navrata u četvrtfinalu. Prošle godine predao je meč prvog kola Ukrajincu Bubki.

U slučaju pobjede Ivan bi u drugom kolu mogao ponovno igrati protiv Tipsarevića, koji ga je eliminirao u četvrtfinalu ovotjednog turnira u Marseilleu. Srbin je postavljen za sedmog nositelja, a njegov prvi suparnik je Rus Igor Kunicin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo26.02.2012. u 22:14
    Ajde Marine napokon proigraj, jer u tvojoj igri ima jos puno rezerve..
    cimbo
  • Obrisan korisnik26.02.2012. u 19:32
    ajmo naši!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2012. u 15:42
    karlović bi mogao dosta dogurat.sretno cilicu i dodigu
    Obrisan korisnik