Nogomet

Hamren: "Dobili smo što smo htjeli"

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 29.02.2012.
Hamren: "Dobili smo što smo htjeli"
Foto: Davor Sajko

Švedska je u srijedu navečer u Zagrebu pobijedila Hrvatsku 3:1 u pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo. Izbornik Erik Hamren nije skrivao da je zadovoljan predstavom svojih igrača te smatra da je uspješno učinio Hrvatsku lošijom...

Trener najboljih švedskih nogometaša, Erik Hamren, zračio je zadovoljstvom poslije utakmice Švedske i Hrvatske na Maksimiru. Na račun svojih pojedinaca, kao i cijelog kolektiva, imao je dosta pohvala.

"Moji su igrači pokazali dobru, pozitivnu reakciju. Bio sam nezadovoljan na poluvremenu samo s 1:1, ali zadovoljan sam brzim drugim golom na početku nastavka, kao i konačnim ishodom, te igrom Ibrahimovića i lijevom stranom s Martinom Olssonom", iznio je svoje dojmove švedski izbornik.

"Na Europskom prvenstvu moramo biti na vrhunskoj razini, sve tri momčadi u našoj skupini mogu proći dalje, u drugi krug".

O Ibrahimovićevoj je igri dodao još nekoliko riječi: "Protiv dobrog protivnika ostajao je ponekad usamljen. Njegova je obramben doprinos bio vrlo važan. Njegova pozicija na terenu u budućnosti ovisi o protivnicima, ali dobro je igrao".

Erik Hamren smatra da su njegovi igrači ispunili zacrtani cilj po dolasku u Zagreb: "Igrati u gostima kod Hrvatske, prije Europskog prvenstva, bilo je teško, ali dobili smo što smo htjeli".

Na maksimirskom je stadionu za Švedsku debitirao i mladi napadač John Guidetti. "Vrlo sam zadovoljan njime", kaže Hamren, "ali ne samo njime, nego cijelom momčadi. Tražio sam od momčadi hrabrost i energiju, a pružili smo kvalitetniju partiju nego u studenome prošle godine".

S dva je pogotka utakmicu riješio Sebastian Larsson, nakon što je u igru ušao na poluvremenu. "Loše se osjećao tijekom dana pa nije počeo od prve minute. Možda bi se i dalje trebao tako loše osjećati", s osmijehom je rekao strateg Švedske.

"Možda sam očekivao i težu utakmicu, ali bilo je teško, igralo se čvrsto na terenu. To što Hrvatska nije odigrala dobro znači da je Švedska nešto radila kako treba. Zadovoljan sam što smo zabili tri gola u Hrvatskoj, makar smo mogli zabiti još neki. Naime, mogla je i Hrvatska", zaključio je Erik Hamren.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!