Nogomet

Pletikosa: "Modrić nije zaslužio zvižduke"

S Maksimira:Josip Piršljin • četvrtak, 01.03.2012.
Pletikosa: "Modrić nije zaslužio zvižduke"
Foto: Bruno Karadža

Hrvatska nogometna reprezentacija je prijateljski susret sa Švedskom na Maksimiru odradila dosta slabo izgubivši s 3:1, a zadovoljni sigurno nisu mogli biti ni Stipe Pletikosa i Eduardo da Silva.

Hrvatski napadač Eduardo da Silva u igru je ušao na početku drugog poluvremena, no nije uspio donijeti bolji rezultat sastavu Slavena Bilića. Igrač ukrajinskog Šahtara smatra kako je Švedska zasluženo pobijedila i kako se Hrvatska mora poboljšati.

"Za Šveđane ne mogu reći jesu li inače bolji od nas, ali danas su bili. Hrvatska mora na Europskom prvenstvu biti bolja nego što je to bilo u ovoj utakmici. Mi smo ipak među deset najboljih reprezentacija u Europi", rekao je Eduardo.

Bivši napadač zagrebačkog Dinama bio je razočaran izrazito malom posjetom na maksimirskom stadionu i rekao kako je to imalo velikog utjecaja na igru Bilićevih izabranika.

"Vidi se kakva je atmosfera na stadionu kada nema navijača. Mi smo svi navikli igrati pred punim tribinama i nije isto kada je na stadionu tako malo ljudi. Dali smo sve od sebe i hvala svima koji su nas došli podržati", kazao je hrvatski reprezentativac.

Stipe Pletikosa smatra kako se treba okrenuti budućnosti i naučiti lekcije iz ove utakmice: "Treba razmišljat pozitivno. Nadam se da nas nije poremetio ovaj rezultat. Mislim da svi znamo koliko vrijedimo, koliko možemo i da ćemo se dobro pripremit za Europsko prvenstvo samo ako budemo zdravi", rekao je.

Vratara Hrvatske su razočarali zvižduci koje su dobili njegovi suigrači i mišljenja je kako to nisu zaslužili: "Žao mi je što je publika zviždala kada je Modrić izlazio, dok se istovremeno pljeskao Ibrahimoviću. Svjesni smo da nismo odigrali dobro, ali Hrvatsku treba podržati i kada igra loše, kada ne ide i kad je nepovoljan rezultat. Modrić je zaslužio pljesak", zaključio je Pletikosa.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.03.2012. u 15:55
    mali Lukica i njegova horda obožavatelja..bas su simpatični kad ga treba obranit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 11:58
    Jedini koji su zaslužili zvižduke su standardni: vodstvo HNS-a! Pa zar nisu mogli ovakvu prijateljsku utakmicu odvesti u Osijek ili Varaždin ili Pulu ili Vinkovce ili Zadar ili bilo koji drugi hrvatski grad koji je željan reprezentacije? Kad će tamo igrati reprezentacija ako ne u prijateljskoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 11:39
    ako je Modrić za ono jučer zaslužio pljesak ja sam onda definitivno " zaslužio" igrat za Barcu!!!
    Obrisan korisnik
  • beaver01.03.2012. u 10:41
    slazem se da modric nije zasluzio zvizduke nego pljusku
    beaver
  • Torca-Dubrava01.03.2012. u 10:19
    Nije Bilić jedini krivac, zaboravili ste raznorazne "spletke" oko reprezentacije, pa i toga gdje će se igrati utakmice. Eto vidjeli smo, ili nismo, jer kad se na "ruglu" igra , režiseri ne pokazuju gledatelje, da ne bismo vidjeli onih bijednih dvije-tri, tisuće ljudi, a... [više na forumu]
    Torca-Dubrava