Nogomet

"S tri tjedna priprema izgledat će drukčije"

Iz Sheratona:Borna Rupnik • četvrtak, 01.03.2012.
"S tri tjedna priprema izgledat će drukčije"
Foto: Davor Sajko

Dan poslije prijateljske utakmice protiv Švedske, hrvatski izbornik Slaven Bilić ponovno je sažeo dojmove s igrališta te najavio bolju Hrvatsku na Europskom prvenstvu...

Hrvatska nogometna reprezentacije poražena je u pripremnoj utakmici na maksimirskom stadionu od Švedske. Momčad Erika Hamrena slavila je 3:1, na krilima Zlatana Ibrahimovića i dvostrukog strijelca Sebastiana Larssona.

"Pokazalo se ono što smo najavljivali. Kada god mi nismo maksimalno koncentrirani, ne možemo se nositi s ozbiljnim momčadima. Čestitam Šveđanima, zasluženo su pobijedili. Ali izgledat će drukčije nakon što budemo tri tjedna zajedno na pripremama prije Europskog prvenstva", rekao je hrvatski izbornik Slaven Bilić nakon prospavane noći poslije susreta.

Aljoša Asanović: "Ibrahimović u svim segmentima igre pokazuje znanje i moć. Teško je uopće biti blizu njega, a kamoli ga čuvati. No, naši su igrači u danom trenutku bili daleko od njega, nisu bili pravovremeni. Ali to je izvanserijski igrač, pokazao je klasu i sinoć".

Prisjetio se i 2008. godine i neugodnog poraza od Nizozemaca na Poljudu: "Slično je bilo protiv Nizozemske. Nismo željeli to ponoviti, ali nas čeka promatranje kandidata, pa taktičke, fizičke i psihičke pripreme u svibnju. Ne sumnjam da ćemo tada biti na potrebnoj razini, da budemo konkurentni svima".

"Teško je u dva dana doći u optimalno stanje i postići maksimalnu predanost. Radi se o prijateljskoj utakmici, bez obzira na apostrofiranje značaja težine protivnika i važnosti testa", dodao je Slaven Bilić.

Izbornik vjeruje da prije drugog Larssonovog pogotka Hrvatska nije bila podređena protivniku: "Do njihovog trećeg gola susret je bio ravnopravan, poslije su oni kroz dominaciju i prigode mogli i do četvrtog. Oni su imali svjetsku klasu, Ibrahimovića, koji je bio posebno nadahnut, i to je odredilo tijek utakmice. Mi nismo imali ni takvog pojedinca ni kolektiv koji se mogao nositi s time"

Od Bilića je zatražen i komentar nastupa dvojice pojedinaca, vratara Stipe Pletikose i motora veznog reda Luke Modrića: "Stipe Pletikosa nije bio na razini, ušao je utakmicu greškom, na čemu se izgubi samopouzdanje. Njemu još nije počelo prvenstvo, ali on je naš prvi vratar i imamo maksimalno povjerenje u njega. To mu se dogodilo samo jučer, a milijun sam posto siguran da će na EP-u biti vrhunski".

Slaven Bilić: "Bilo bi grozno da se Hajduku dogodi ovo što je najavljeno, Hajduk je značajan za državu, regiju i Europu. Ali ne sumnjam da će se sada, kada je 'dogorilo', naći sredstva. Ne mogu zamisliti da Hajduk ode u stečaj".

"Luka Modrić nije bio dobar, nije igrao kako treba naš najbolji igrač, što mi od njega očekujemo da bude. Kod njega je objektivna stvar i viroza od proteklog tjedna, to je spomenuo i Harry Redknapp", nastavio je hrvatski strateg.

Bilića, na kraju, poraz od Švedske nije obeshrabrio kada gleda prema Poljskoj i Ukrajini: "Ne želimo biti samo prolaznici na Europskom prvenstvu, želimo se tamo zadržati što dulje".

U međuvremenu se još uvijek čekaju vijesti o težini ozljede Vedrana Ćorluke. Prema njegovom osjećaju, radi se samo o istegnuću, a ne puknuću mišića, no treba obaviti detaljnije pretrage.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.03.2012. u 13:33
    Bilić je davno trebao biti smijenjen,zadnje 4godine sve naše tekme više manje su kao protiv Švedske
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.03.2012. u 00:33
    Jedan normalan i nezatrovan trener nikada nebi postavio da je Eduardo rezerva Mandžukiću.... Nikad!!! Ni sa polomljenom nogom!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 16:10
    čini mi se da će repka na EPu proći kao Dinamo u LP
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 15:02
    Kako opet drukcije ??? Zar ce jos jednom mjenjat dresove prije pocetka EP ?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 14:35
    naporni su s tim ibrahimovićem, ako njega nisu mogli zaustaviti, kako će tek onda xavia, iniestu, fabregasa, alonsa...
    Obrisan korisnik