Nogomet

Srna: "To nije prava Hrvatska"

S Maksimira:Josip Piršljin, Zvonka Keliš • četvrtak, 01.03.2012.
Srna: "To nije prava Hrvatska"
Foto: Dejan Popek

Hrvatska je lošom predstavom na Maksimiru protiv Švedske u prijateljskom susretu poljuljala vjeru u dobar nastup na predstojećem Euru, ali kapetan reprezentacije Darijo Srna smatra kako to ne može biti mjerilo.

Srna priznaje kako momčad nije prikazala dobru igru, dok su Šveđani bili pravi: "Nismo dobro igrali protiv Švedske, no od toga ne treba raditi veliku famu. Izgubili smo jer nismo bili na svom nivou i to je dokaz da Hrvatska teško može nekoga pobijediti kada ne igra na svom nivou. Švedska je od prve minute bila u utakmici, ali i više skoncentrirana", rekao je.

"To nije prava Hrvatska, to nije objektivna slika Hrvatske. Puno igrača još nije ni započelo prvenstvo, dok su drugi u punoj minutaži i dosta su umorni, ali to ne može biti alibi. Hrvatska u drugom mjesecu ne može imati objektivnu sliku o sebi. To je pokazala i prijateljska s Njemačkom i Nizozemskom u Splitu i ostale utakmice. Na Euru ćemo biti bolji", optimističan je bio Srna.

Tomislav Dujmović: "Naravno da nam nije drago što smo pred svojim navijačima izgubili prvu utakmicu ove godine, no ne znam u čemu je problem. Možda nismo bili dovoljno rastrčani, dok su Šveđani dobro stajali na terenu i nisu nam dopustili da imamo bolju završnicu, naime, preko bokova smo imali par napada, ali nismo to završili kako treba."

"Poluvrijeme je još nekako izgledalo, bilo je 1:1, sva sreća sami su zabili gol pa su nam olakšali posao, ali u drugom poluvremenu jednostavno nismo mogli bolje odigrati. Kada se sastanemo sigurno je da ćemo analizirati utakmicu i vidjeti što se dogodilo."

Veznjak ukrajinskog Šahtara označio je igrača u švedskoj reprezentaciji koji je donio prevagu: "Objektivno gledajući mi nemamo takvu ekstra klasu kao što je Ibrahimović i to je ono što Švedsku, za razliku od drugih ekipa, čini boljom i jačom. On je taj koji igra špicu i polušpicu i koji diktira igru same švedske reprezentacije. Stoga je normalno da je trener posložio i samu igru prema njemu", kazao je.

"Zabili su nam gol iz penala, dok smo mi na drugoj strani imali neke poluprilike koje jednostavno nisu dovoljne ukoliko Hrvatska želi ići u drugi krug na Europskom prvenstvu. Jako malo smo pružili, ne treba dizati famu ni biti nervozan zbog ovoga poraza, ne treba ni dizati paniku, jednostavno idemo dalje", riječi su kapetana hrvatske reprezentacije koja sljedeći susret igra s Estonijom.

Srna se osvrnuo i na slabu posjećenost utakmici, te zvižduke koji su upućeni hrvatskim reprezentativcima: "Mi smo navikli na malen broj gledatelja i na zvižduke. Zviždali su nam i kad smo pobjeđivali Izrael i Bjelorusiju. Igrači su kroz protekle kvalifikacije doživjeli dosta teških riječi i uvreda".

"Nije lako kad gubiš s 3:1 pa ti Švedska uzme loptu i drži je u svom posjedu. Nemoćan si kod 3:1, svaka ekipa bi bila kod tog rezultata. No, te probleme ćemo riješiti prije početka Europskog prvenstva gdje moramo proći skupinu jer imamo tu kvalitetu. Pokazatelj nam mora biti utakmica s Turskom", najavio je Srna mogućnosti Hrvatske u Ukrajini i Poljskoj.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.03.2012. u 20:32
    Sa Bilićem ovo je samo jedna seoska klapa,bez časti i poštovanja prema naciji..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.03.2012. u 13:39
    Ovo nije prava Hrvatska koliko to često čujem u zadnje vrijeme,bojim se da je to prava hrvatska jer u zanje 4godine nismo odigrali bolje osim protiv amaterski ekipa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.03.2012. u 15:51
    možda nismo bili dovoljno rastrčani i sva sreća pa je Švedska sama sebi zabila gol....eto to su riječi jednog standardnog igrača u našoj repki...žalosno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 13:39
    aj ne balavi gluposti.. stavili su tekmu u 20:30h radnim danom.. ljudi se vrate doma oko ponoći i idu radit ujutro.. za te fore okrivi onoga tko je dao termin.. umjesto da se fino stavi u 19h
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 13:09
    meni se cini da mi na euru necemo osvojit niti 1 bod a kamoli da cemo proc skupinu ili kak je bilic rekao prije koji dan da bi mogli otic do kraja, pa  s ovakvom igrom ce nas i irska nakantat 3:0
    Obrisan korisnik