Nogomet

Modrić: "Bili smo prazni, nismo se borili"

Zvonka Keliš • četvrtak, 01.03.2012.
Modrić: "Bili smo prazni, nismo se borili"
Foto: Davor Sajko

Nogometna reprezentacija Hrvatske u svom prvom prijateljskom susretu ove godine nije pokazala mnogo već je upisala poraz pred same pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Hrvatski reprezentativac, Luka Modrić, nakon utakmice nije mogao biti zadovoljan svojom igrom i igrom svojih suigrača. Nikica Jelavić se, pak, morao složiti s Modrićem te priznati zasluženu pobjedu Šveđana.

Hrvatska nogometna reprezentacija nije dobro započela, ali ni završila prijateljski susret sa Švedskom što svakako nije dobar znak pred nadolazeće Europsko prvenstvo: "Loše smo odigrali i to je bilo ključno. Sigurno da poraz nije dobar pred Europsko prvenstvo, ali kako je tako je, moramo se pomiriti s time i pokušati biti bolji", započeo je hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Nakon nekoliko uvodnih riječi o porazu Modrić se nešto više osvrnuo na igru Hrvatske, ali i njenog protivnika: "Igrali su bolje te su mnogo bolje kombinirali od nas. Mi smo, pak, bili nekako prazni, bez borbenosti i igre koju smo pokazali protiv Turske, no što je tu je. Izgubili smo od Šveđana, međutim, idemo dalje, trebamo se dobro pripremiti za Europsko prvenstvo i pokušati tamo odigrati što bolje."

"Ibrahimović je neosporno velika igračina, zasigurno ne bi igrao u svim klubovima u kojima je igrao da nije tako dobar", kazao je Modrić o najboljem igraču Švedske u susretu s Hrvatskom.

Unatoč porazu Modrić nije bio pretjerano zabrinut već je pojasnio kako Hrvatskoj jednostavno ne leže ova pripremna razdoblja, dok će na europskoj smotri sve to biti kako treba: "U pripremnom smo periodu za Europsko prvenstvo 2008. igrali s Nizozemcima koji su nas razbili, no nakon toga smo odigrali jako dobro na EP-u tako da postoji bar nekakva nada da to možemo ponoviti i ove godine."

Svoje kratko viđenje susreta ponudio je i Nikica Jelavić koji, međutim, i dalje ne shvaća zašto Hrvatska nije bila ona prava u susretu sa Švedskom: "Šveđani su odmah na startu preuzeli inicijativu što se i vidjelo te su sasvim zasluženo pobijedili. Mi nismo bili na nivou, no ne znam razlog zašto je tome bilo tako. Trebamo sada analizirati utakmicu i vidjeti što se dogodilo."

Loša igra i svega par dobrih prilika nisu bili dovoljni kako bi Hrvatska pobijedila svog protivnika u srijedu navečer: "Imali smo mi nekoliko dobrih poteza i prilika, no sve u svemu nismo zaslužili više od ovoga poraza", dodao je Jelavić.

Unatoč malom broju treninga Jelavić je pojasnio kako je sve teklo u najboljem redu osim, dakako, starta susreta: "Treninzi su bili dobri, radilo se sasvim solidno iako nismo imali mnogo vremena, no sve što se napravilo bilo je stvarno u redu. Jednostavno smo loše krenuli u utakmicu i dogodilo se to što se dogodilo", zaključio je Jelavić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.03.2012. u 13:28
    nigdje veze,i prije smo igrali prijateljske bez motiva pa samo pobjeđivali ovo je neoprostivo ovkao se ponašati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 12:05
    Rakitić - bitno je da smo se mi malo našli. Malo smo loše odigrali KRALJ! :)
    Obrisan korisnik
  • Tonco01.03.2012. u 11:26
    ako nemogu nac motivacije u igranju za hrvatsku reprezentaciju onda nemaju sto trazit u njoj
    Tonco
  • Ronaldo901.03.2012. u 11:07
    da, apsolutno je nepotrebno više komentirati njihovu "motiviranost"
    Ronaldo9
  • beaver01.03.2012. u 10:54
    mislim da su sve kritike vec napisane...
    beaver