Nogomet

Sabella: "Imati Messija je blagoslov"

Josip Tolić • četvrtak, 01.03.2012.
Sabella: "Imati Messija je blagoslov"
Foto: EPA

Nakon prijateljskih utakmica Švicarske i Argentine (1:3) odnosno Španjolske i Venezuele (5:0) oglasili su se izbornici pobjedničkih momčadi. Trener Gauchosa Alejandro Sabella pohvalio je nastup Lionela Messija koji je postigao svoj prvi hat-trick za reprezentaciju, dok je Vicente Del Bosque potpuno zadovoljan događanjima na gostovanju u Južnoj Americi.

Argentina je u Bernu s 3:1 ispratila domaću selekciju Švicarske, a svjetla pozornice "ukrao" je Lionel Messi postigavši svoj prvi hat-trick za reprezentativni dres.

Izbornik Gauchosa Alejandro Sabella nije se ustručavao pohvaliti Barcelonina napadača za sjajnu izvedbu: "Bilo ga je vrlo emotivno gledati, njegova brzina i eksplozivnost zadivljujući su. Još je jednom pokazao da je najbolji na svijetu. Blagoslov je za nas imati Messija u momčadi."

Europski i svjetski prvak Španjolska po drugi je put u manje od godinu dana odmjerila snage s Venezuelom. Južnoamerikance je u Málagi "počastila" s pet golova u mreži, a tri je postigao Valencijin igrač Roberto Soldado. Po jedan su dodali Andrés Iniesta i David Silva.

Strateg Furije Vicente Del Bosque potpuno je zadovoljan cjelokupnom izvedbom igrača: "Ostvarili smo sve ciljeve uključujući glavni, koji je bio ne pretrpjeti ozljede. Sve se razvilo na korektan način i sve što smo zacrtali u ovoj utakmici ostvarilo nam se."

Ne smatra da je Španjolska napadački konkretna samo preko dvojca Llorente-Soldado: "Ne igraju samo Llorente i Soldado. Silva je napadač, Iniesta također, Fabregas se priključuje, kao i strane, a zabijali su i oni golove. Najvažnije je imati ravnotežu između obrane i napada", istaknuo je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 14:29
    evo torresu jos radosnih vijesti soldado zabio hattricko Oo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 11:56
    koji asist Aguera kod prvog gola...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 09:55
    to se vec pokazalo nebrojeno puta, samo nekima ni to nije bilo dovoljno da priznaju kako stvari stoje, pa onda ova izvlacenja kako covjek igra lose za repku, a svaku utakmicu bio najbolji igrac na terenu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 09:48
    Imati Messija uopce u zivotu i moci gledati ga iz nedjelje u nedjelju je poklon odozgor svima nama. Po zadnjim utakmicama koje je odigrao ocito se uozbiljio sa proljecem,mislim da nas ceka ludi ostatak sezone Lea Messija. Sve sam sigurniji da usonja Lige Prvaka nece mjenjat adresu ove... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 09:16
    sad će jazavci počet pričat da Messi NE može zabit bez Aguera i Higuaina... svaka čast Messi kraljino... najviše se na euro radujem susretu Španjolske i Hrvatske, nadam se da će im Španjolska lupit ševu da Hrvatska nešto izvuče iz tog susreta i da se konačno zbroje, nakon 2008 ništa više nije isto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik