Nogomet

Bayern na Bayer, Spursi protiv Uniteda

Sportnet • petak, 02.03.2012.
Bayern na Bayer, Spursi protiv  Uniteda
Foto: EPA

Preko vikenda na rasporedu su brojni zanimljivi susreti, u Njemačkoj se nastavlja borba za vrh tablice, a Manchester United gostuje na White Hart Laneu.

Nakon osvajanja Carling kupa, Liverpool ima priliku približiti se u izravnom dvoboju Arsenalu koji ima sedam bodova prednosti, ali i utakmicu više. Derbi važan za plasman u Ligu prvaka na Anfieldu otvara ujedno 27. kolo, a Topnici su u nešto većim problemima. Van Persie je u reprezentativnoj akciji pogoršao ozljedu prepona, a upitan je i Vermalen. Za Liverpool neće igrati Agger koji je na Wembleyju protiv Cardiffa slomio rebro.

Još važnija utakmica igra se na White Hart Laneu, gdje bi Manchester United mogao ugasiti Tottenhamove nade u naslov prvaka. Tradicija je svakako na strani Crvenih vragova. Spursi ih nisu pobijedili od 2001. Za aktualnog prvaka pobjeda je možda i imperativ jer bi u slučaju poraza teoretski mogli zaostajati za Cityjem pet bodova.

Na krilima pet uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima Manchester City trebao bi nastaviti svoj savršeni prvoligaški omjer na Etihadu. Bolton Ivana Klasnića teško će zaustaviti Mancinijeve trupe. Nikica Jelavić mogao bi upisati drugi nastup za Everton protiv QPR-a, a Chelseaju je prije gostovanja kod West Browmich Albiona hoće li Drogba biti spreman za nastup.

Nakon što je Furija s uvjerljivih 5:0 savladala Venezuelu u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za Europsko prvenstvo nogometna javnost u Španjolskoj se okreće nastavku Primere. 26. kolo donosi nekoliko zanimljivih dvoboja od kojih se ističe onaj između Seville i Atletico Madrida.

Ivan Rakitić sa svojom Sevillom na Sanchez Pizjuanu dočekuje Atletico Madrid koji je u prošlom kolu nespretno poražen od Barcelone. Posebnu važnost ovome dvoboju daje i činjenica da će si poražena momčad poprilično otežati borbu za mjesta koja vode u Europu.

Kraljevski klub svoj pohod na osvajanje titule nastavlja na Santiago Bernabeu gdje će dočekati Espanyol koji već četiri utakmice ne zna za pobjedu i sve osim slavlja domaćina bilo bi veliko iznenađenje. Ista prognoza vrijedi i za susret između Barcelone koja će nastupiti bez Lionela Messija i Sportinga čije boje brani Mate Bilić. Treći Hrvat član posljednjeplasirane Real Zaragoze, Tomislav Dujmović, pokušat će protiv Villarreala bar malo uhvatiti priključak s ostalim momčadima koje se bore za opstanak u ligi.

Najviše pažnje u 24. kolu njemačkog prvenstva privlačit će susret Bayern Münchena i Bayer Leverkusena. Momčad Ivice Olića želi zadržati priključak za vodećom Borussijom iz Dortmunda te su joj neophodna tri boda u utakmici protiv Apotekara, ali će ih morati izboriti oslabljena jer zbog ozljeda ne može računati na nastup Francka Riberyja i Holgera Badstubera. Bavarci će priželjkivati i posrtanje prvoplasirane ekipe, koju očekuje dvoboj s Mainzom, momčadi koja posljednjih pet utakmica ne zna za poraz i pružat će veliki otpor na Westfalenstadionu.

Trećeplasiranu Borussiju (M) očekuje gostovanje u Nürnbergu, a Otto Rehhagel će u susretu protiv Werdera pokušati prekinuti Herthin niz od šest uzastopnih poraza. U negativnoj rezultatskoj seriji nalazi se i momčad Kaiserslauterna koju očekuje težak zadatak protiv Wolfsburga.

U posljednjoj utakmici kola Lakićev Hoffenheim će pokušati doći do tri boda protiv Kölna i na taj način momčadi Mate Jajala nanijeti četvrti uzastopni poraz.

Nakon što su Milan i Juventus u kontroverznoj utakmici podijelili bodove, mrtva trka za prvim mjesto nastavila se na istom odstojanju. Rossoneri zato u sklopu ovog, 26. kola talijanske Serie A imaju teži zadatak negoli Bianconeri. Klub sa San Sira gostuje na užarenoj Renzo Barberi gdje nisu slavili punih šest godina, a ovoga će puta Miccoli i probuđeni Igor Budan u majici Palerma prijetiti Abbiatiju.

U postavu gostiju vratit će se Massimo Ambrosini, a nakon tri utakmice suspenzije vraća se i Zlatan Ibrahimović koji je, osjetila je to Hrvatska, veoma motiviran. Juventus će, pak, snage odmjeriti s Chievom i sve osim pobjede domaćih bilo bi veliko iznenađenje.

Od ostalih susreta valja izdvojiti dvoboj Intera i Catanije gdje će biti zanimljivo vidjeti hoće li Claudio Ranieri s Nerazzurrima prekinuti crni niz. Udinese dočekuje Atalantu, a utakmicu koja znači i "više od nogometa" odigrat će Roma i Lazio na, sasvim sigurno, prepunom Olimpicu.

Prije tjedan dana Montpellier je preuzeo vrh tablice Le Championnata, a u 26. kolu će sudionici jedne od najljepših europskih priča ove godine prvo mjesto braniti kod Dijona. Giroudu i društvu neće protiv ekipe koja se bori za ostanak biti lako, ali motiva im neće nedostajati.

Dan poslije, u nedjelju, PSG će na svom parku prinčeva dočekati Ajaccio i u predviđenom scenariju upisati novu pobjedu. Sve ostalo bilo bi prvoklasna senzacija, unatoč ne toliko uvjerljivoj formi najskuplje momčadi lige. Trećeplasirani Lille također ima lagan zadatak, barem na papiru, jer u goste im stiže pretposljednji Auxerre.

U tjednu prije uzvrata Lige prvaka Lyon će dobar dojam iz derbija s Parižanima probati nadograditi kod neuvjerljivog Nancyja, a kako ovaj vikend ne obiluje nekim međusobnim ogledima momčadi s vrha derbi kola je susret koji označava borbu za europske pozicije. Marseille će ugostiti Toulouse i pokušati se protiv solidnog gosta vratiti na pobjedničke staze. Također, zanimljivim bi se mogao pokazati i nedjeljni susret Lorienta i Rennesa, kao i onaj Saint-Etiennea i Eviana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.03.2012. u 07:59
    Danas je biti ili ne biti za Liverpool. Kupovi su lijepi trofejcici ali ipak nisu razloga potrosnje preko 100 000 000€ u Liverpoolu,4. mjesto je imperativ ove ekipe.Nadam se uspjehu Totenhama kako bi uzvratili za poraz u prvom dijelu kad doista nisu bili spremni sa puno problema u klubu. Zanimljiva... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.03.2012. u 00:17
    upravo to... svaka čast i palermu i milanu, ali kad igraju roma i lazio zna se što je derbi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.03.2012. u 19:21
    stavit derbi kola palermo-milan pored rimskog derbija? smiješno
    Obrisan korisnik
  • Tonco02.03.2012. u 17:57
    go spurs !
    Tonco