Košarka

Unicaja i dalje pada

Dino Brumec • subota, 03.03.2012.
Unicaja i dalje pada
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U subotu je odigrano pet utakmica španjolske košarkaške lige. Unicaja je doživjela još jedan poraz i time je pokazala da je forma cijele momčadi u velikom padu. Alicanteu, u kojem igra Mario Stojić, također ne cvjetaju ruže i to je već treći poraz u španjolskom prvenstvu zaredom Stojićeve momčadi.

Unicaja je u drugoj fazi Eurolige, u skupini F, odigrala šest utakmica. Od toga je svih šest izgubila, a uz to joj je pala forma i u domaćem prvenstvu. U subotu je poražena u gostima kod Zaragoze 59:76, a hrvatski košarkaši ponovno su bili jedna od rijetkih svijetlih točaka u sastavu gostiju.

Posebno je dobru utakmicu odigrao Luka Žorić koji je za pola sata igre ubacio 16 poena i osam je puta skočio, od čega četiri puta u napadu. Ovim je učinkom bio možda i najbolji pojedinac na utakmici. Hrvoje Perić nije bio toliko raspoložen napadački (4 poena, šut 2/7), ali ostvario je čak sedam skokova i tri asistencije za 27 minuta na parketu.

Valladolid je na svom parketu porazio Alicante i tako mu nanio već treći prvenstveni poraz zaredom. Hrvatski je krilni košarkaš u 16 minuta igre ostvario samo tri poena te po jedan skok i asistenciju. Za domaću momčad odličnu utakmicu odigrao je Curtis Borchardt koji je ubacio deset poena i uzeo je čak 15 skokova, od čega šest u napadu.

U ostalim utakmicama Caja Laboral je svladala Valenciju u gostima i tom je pobjedom nastavila slijediti Barcelonu i Real, Banca Civica je pobijedila Murciju, dok je Joventut u gostima slavio nad Fuenlabradom.

Španjolska liga, 22. kolo:
Zaragoza – Unicaja 76:59
Valencia – Caja Laboral 63:68
Valladolid – Alicante 69:57
Banca Civica – Murcia 76:60
Fuenlabrada – Joventut 55:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!