Nogomet

Varaždinci odlični u Međugorju

Sportnet • ponedjeljak, 05.03.2012.
Varaždinci odlični u Međugorju

Dječaci Škole nogometa Varaždin, stariji pioniri godište 98., osvajači su jakog međunarodnog nogometnog turnira koji se ovog vikenda održao u Međugorju.

U konkurenciji desetak momčadi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije varaždinski su dječaci u finalu bili bolji od vršnjaka Hajduka boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je u regularnom dijelu susret završio 0:0 . Na putu do finala pobijedili su u skupini Solin, Slaven Belupo i Marsoniu dok su u polufinalu bili bolji od favorizirane momčadi Dinama, također nakon izvođenja udaraca s bijele točke.

Veliki uspjeh varaždinske Škole nogometa upotpunili su mlađi pioniri, godište 99., koji su na istom turniru u svojoj kategoriji osvojili odlično treće mjesto pobjedom nad Zadrom 3:1.

Da su varaždinski dječaci godište 98. bez konkurencije u Hrvatskoj i šire, govori i podatak da su najbolji igrač, strijelac i golman turnira iz redova Varaždinaca. Tomislav Rogar najbolji je igrač i strijelac, dok je najbolji čuvar mreže Marko Galoši.

Starije pionire na turniru vodio je njihov trener Damir Lacko, dok su mlađi pioniri, godište 99., treće mjesto osvojili pod trenerskom palicom Roberta Težačkog.

Na sjajnom uspjehu varaždinskih nogometaša čestitali su već i predstavnici Rome, koji su posebno zadovoljni rezultatom, budući da je varaždinska Škola nogometa od ove sezone podružnice velike i moćne FC Rome.

Rezultati
Stariji pioniri
skupina: Varaždin - Solin 1:0; Varaždin - Hajduk 0:1, Varaždin - Slaven Belupo 2:0; Varaždin - Marsonia 3:0
polufinale: Varaždin - Dinamo 0:0 (4:2)
finale: Varaždin - Hajduk 0:0 (5:4)
Mlađi pioniri:
skupina: Varaždin - Šibenik 3:2; Varaždin - Pomak 3:0; Varaždin - Adriatic 2:0
četvrtina finala: Varaždin - Split 1:0
polufinale: Varaždin - Adriatic 0:1
za treće mjesto: Varaždin - Zadar 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.03.2012. u 20:34
    svaka čast dečki :-) barem neke pozitivne vijesti iz kluba
    Obrisan korisnik