Tenis

Federer: "Pred Ljubičićem je sjajna budućnost"

Ante Zovko • četvrtak, 08.03.2012.
Federer: "Pred Ljubičićem je sjajna budućnost"
Foto: Kristijan Komarica

Vijest o umirovljenju Ivana Ljubičića brzo je stigla i do njegova starog rivala Rogera Federera, koji je istaknuo da mu je hrvatski tenisač pomogao i na terenu i izvan terena.

Travanjski ATP turnir u Monte Carlu bit će posljednji u profesionalnoj karijeri Ivana Ljubičića, najavio je bivši prvi hrvatski reket u srijedu.

Kad je igrao svoj najbolji tenis i dostigao treću svjetsku poziciju, u svibnju 2006., vjerojatno mu je najveći rival bio Roger Federer, koji danas zauzima istu treću poziciju.

Švicarac je komentirao odlazak osobnog prijatelja i sportskog rivala: "Bio mi je izvanredan prijatelj na Touru, a bio mi je i od koristi kad je riječ o mojoj igri, ne samo na terenu nego i izvan njega jer je on bio dio ovog političkog sustava."

Ljubičić, danas 40. igrač svijeta, od 2002. do 2008. bio je predsjednik ATP-ova Igračkog vijeća, a 2008. je izabran u odbor direktora.

"Sjajna je budućnost pred njim, u tenisu ili bilo čemu što odluči raditi jer je bistar te sjajna osoba", rekao je Federer. "Tužno je vidjeti da odlazi, no imao je veliku karijeru i mogu mu samo čestitati na tome."

Najveći uspjeh na Touru Ljubičić, koji ovog mjeseca navršava 33 godine, ostvario je 2010. u Indian Wellsu kad je na putu do naslova pobijedio Nadala, Đokovića i Roddicka. Osvojio je ukupno deset ATP naslova. Osim u Indian Wellsu, koji mu je ostao jedini osvojeni Masters, slavio je u Lyonu (dva puta), Metzu, Beču (dva puta), Chennaiju, Zagrebu i Hertogenboschu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2012. u 01:07
    stara garda tenisa su Sampras, Rafter, Agassi, Muster, Becker, Henman, Goran i tako redom.. Federer ne spada u tu skupinu..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2012. u 01:12
    Velike riječi velikog čovjeka
    Obrisan korisnik
  • imberlan09.03.2012. u 14:11
    I sad nek netko kaže da Federer nije gospodin. Uvjeren sam da bi ovako govorio i o Nadalu da se na daj Bože on povuče. Ljubo i Federer su stara garda tenisača, veliki ljudi i prijatelji. Kad se Federer umirovi tenis više neće biti isti.
    imberlan
  • Obrisan korisnik09.03.2012. u 14:08
    Fedex i Ljubo, dva najveća gospodina bijelog sporta !!! =)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2012. u 13:09
    glupost... velika glupost... ne razumijem čemu ovakvo razmišljanje... dam se kladit da si to mislil i nakon kaj se ivanišević oprostil tamo godinu nakon osvajanja wimbledona...
    Obrisan korisnik