Rukomet

Špiler: "Opet sam u pravoj formi"

Simon Maljevac • petak, 09.03.2012.
Špiler: "Opet sam u pravoj formi"
Foto: Kristijan Komarica

Slovenski reprezentativac u dresu CO Zagreba David Špiler zadovoljan je nastupima u ovoj sezoni, a u utakmicama osmine finala rukometne Lige prvaka očekuje tešku borbu protiv makedonskog Metalurga.

Jedini stranac u momčadi CO Zagreba David Špiler odlično se snašao u redovima hrvatskog prvaka, gdje slovenski reprezentativac nastupa drugu godinu zaredom. Unatoč teškoj financijskoj situaciji i problemima s isplatom zaostalih plaća, zadovoljan je sa situacijom u klubu i minutažom na utakmicama.

"Nakon lošijih nastupa u dresu reprezentacije Slovenije, ponovo sam u pravoj formi. Odlično smo odigrali utakmicu protiv Barcelone, koja nije imala rezultatsko značenje, no uvijek je lijepo pobijediti zvučnog suparnika", izjavio je Špiler u razgovoru za slovensku televiziju Šport TV.

Špiler je u razgovoru prokomentirao i ždrijeb Lige prvaka, koji je Zagrebašima namijenio makedonski Metalurg: "Zadovoljni smo ždrijebom, no za pobjedu će nam trebati dvije odlične predstave. Dobro ćemo proučiti igru Metalurga, kojeg smo upoznali i u regionalnoj ligi. Iskusnija smo momčad i imamo dužu klupu, međutim makedonska momčad je sigurno favorit u svojoj dvorani. Ulaskom u osminu finala napravili smo puno, no sada svi od nas očekuju plasman u četvrtfinale, tako da moramo napraviti sve da prođemo Metalurg."

U posljednjim mjesecima pojavile su se priče o ulasku slovenskih momčadi u SEHA regionalnu ligu, a Špiler se nada da će se Gorenje, Celje te Cimos Koper uključiti u natjecanje te pojačati konkurenciju: "U posljednje vrijeme imali smo puno putovanja, no utakmice u SEHA ligi su puno kvalitetnije nego u hrvatskom prvenstvu. Nadam se da će se u natjecanje uključiti i najbolji slovenski klubovi, jer bi time puno profitirali, iako je konkurencija u slovenskom prvenstvu vrlo izjednačena."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!