Nogomet

Video: Željezničaru proljetni derbi

Ivana Karačić • subota, 10.03.2012.
Video: Željezničaru proljetni derbi
Foto: Ivana Karačić

Na otvaranju proljetne polusezone bosanskohercegovačke Premijer lige jesenski prvak Željezničar na teškom terenu na Grbavici bio je za pogodak bolji od Širokog Brijega i pobjegao mu četiri boda. Sarajlije su iskoristili jednu priliku na utakmici, dok je napadač gostiju Mateo Roskam promašio dvije čiste prilike.

Željezničar - Široki Brijeg 1:0 (1:0)

Premijer liga BiH, 16. kolo
Stadion Grbavica, gledatelja: 4.500
Suci: Radoslav Vukasović (Trebinje), Širko i Kunić (oba Banja Luka)

Strijelac: Svraka 43'

Vezane vijesti

Žuti kartoni: Brekalo 45', Vasilić 52', Roskam 61', Ćorić 69', Jefthon 89', Bogićević 90' i Ješe 90'

Željezničar: Gušo, Čolić, Bogićević, Vasilić, J. Kvesić, Nyema, Svraka, Bešlija (od 67' Adilović), Bekrić, Zeba (od 90' Jamak), Selimović (od 80' Stanić)
Trener: Amar Osim

Široki Brijeg: Bilobrk, Jurčević, Ješe, Brekalo, Bertoša (od 64' Šilić), Jefthon, Ivanković, Ćorić, Wagner (od 75' M. Kvesić), Zakarić, Roskam (od 85' Varea)
Trener: Branko Karačić

Dva vodeća sastava iz jesenske polusezone Željezničar i Široki Brijeg odmjerili su snage u derbiju 16. kola. Proljetni start odigran je po pravim zimskim uvjetima, na blatnjavom, a dijelom i smrznutom terenu očišćenom od snijega. Prvu priliku imali su gosti. U 3. minuti njihov napadač Mateo Roskam primio je loptu u šesnaestercu i šutirao pokraj lijeve vratnice. U prvih pola sata igre Široki Brijeg je bolje stajao na terenu, imao posjed lopte i kontrolu igre.

Amar Osim, trener Željezničara: "Čestitam svojim igračima na pobjedi. Za nas je ovo važna pobjeda. Čestitam i Širokom Brijegu na dobroj igri. Žao mi je što je teren bio takav kakav je bio. Nije odgovarao ni njima ni nama. Mi smo jednu priliku iskoristili, Široki nije i to je to."

Branko Karačić, trener Širokog Brijega: "Prvih 20 minuta bili smo dobri. Željezničar je poslije toga preuzeo inicijativu, ali nas nije ozbiljnije ugrozio. Primili smo pogodak iz pogreške u najtežem trenutku, dvije minute prije kraja odmora. Imali smo u nastavku stopostotnu priliku. Nismo je iskoristili. Sad je Željezničar u prednosti, ali smatram da prvenstvo još nije gotovo."

Do kraja poluvremena domaći igrači uspjeli su uspostaviti ravnotežu na sredini terena. Nekoliko pogrešaka na lijevoj strani gostiju Željezničar je iskoristio za pritisak koji je urodio plodom u 43. minuti. Mladi Širokobriježanin u dresu Željezničara Josip Kvesić izigrao je na lijevom boku Dinu Ćorića i ubacio loptu pred vrata gostiju. Mateo Bertoša je zakasnio intervenirati, a loptu je primio Muamer Svraka i s lakoćom matirao Luku Bilobrka.

U 57. minuti domaći igrači mogli su udvostručiti prednost. Slobodan udarac s 18 metara daljine izveo je odlično Zajko Zeba. Gađao je donji desni Bilobrkov kut. No, vratar Širokog Brijega ispružio se i krajnjim naporom odbio loptu u korner. A pet minuta kasnije Mateo Roskam pretvorio se u tragičara utakmice. Sjajno je loptu prema Dini Ćoriću uputio Jure Ivanković. Ćorić je pobjegao stoperima Željezničara i kad mu je vratar Adnan Gušo krenuo u susret gurnuo je loptu Roskamu, koji je umjesto plasiranja lopte u praznu mrežu počeo petljati s njom i ostavio je domaćoj obrani.

Uzalud se trener gostiju Branko Karačić hvatao za glavu. Njegova momčad poslije velikog promašaja nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti Guši, sve do sudačke nadoknade, kad je Dalibor Šilić iz slobodnog udarca s 18 metara poslao loptu u Gušino naručje. Željezničar je s tri osvojena boda povećao prednost nad Širokim Brijegom na četiri boda i istaknuo ambicije za osvajanjem naslova prvaka BiH.

Premijer liga BiH, 16. kolo:
Željezničar - Široki Brijeg 1:0 (1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2012. u 17:00
    FKZ radi svoj poso :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2012. u 16:58
    Sa 4 pojena vise od sirokog sada
    Obrisan korisnik