Nogomet

Kopić: "Pokazali da možemo protiv Dinama"

Iz Kranjčevićeve:Josip Tolić • nedjelja, 11.03.2012.
Kopić: "Pokazali da možemo protiv Dinama"
Foto: Kristijan Komarica

Iako je njegova momčad nastavila niz bez pobjede i sedmu utakmicu, trener Lučkog Željko Kopić nakon poraza od Dinama u 21. kolu MAXtv Prve lige izvukao je pozitivne činjenice i smatra da će se u idućim kolima klubu osmjehnuti sreća. Razlog je poraza, kaže, previše individualnih grešaka.

Strateg domaće momčadi Željko Kopić nakon visokog poraza od Dinama (0:4) bio je relativno zadovoljan kako je momčad izgledala što se tiče prve trećine dvoboja: "Dinamo nam niti u jednom trenutku u prvih 35 minuta nije zaprijetio, kontrolirali smo utakmicu, bili disciplinirani, agresivni i, što je meni bilo jako bitno, opasni prema naprijed. Nakon toga Leko je pogodio tako kako je pogodio, do poluvremena dobili smo još jedan gol koji je, po meni, bio potpuno nerealan rezultat prvog poluvremena."

"Ne gledam tko je iz vrha, a tko nije; zanima me da igramo nogomet. Svi su danas očekivali da ćemo se mi doći tu braniti se, a pokazali smo da možemo igrati protiv Dinama. Rezultat je takav kakav jest; očekujem da će nas uz ovakvu igru i sreća malo pomaziti i da ćemo popraviti taj segment da, bez obzira na prilike, izuzetno teško zabijamo golove."

Ponovila se priča protiv Hajduka, smatra: "Nakon toga, koliko smo god htjeli psihološki ostati pravi, Dinamo je dominirao preko kvalitete koju ima i dobili smo još dva gola. Ova me utakmica neodoljivo podsjeća na onu protiv Hajduka u kojoj smo igrali dobro, ali rezultat nije bio realan, kao ni danas."

"U svakoj utakmici mi imamo svoje šanse, imali smo je i danas u prvih deset minuta, i sve dok je 0:0 mi smo aktivni. Danas je to bio splet negativnih okolnosti. Čovjeku je lopta prešla preko noge i pogodio je 'rašlje'. Nakon toga sve se okrenulo na kontra-stranu. Ništa što bi nam olakšalo put ka pozitivnom rezultatu nije se dogodilo", istaknuo je Kopić.

O utakmici s Cibalijom u idućem kolu: "Još jedno jako teško gostovanje, ali mi smo na svim gostovanjima pokazali da možemo igrati. Tako ćemo i tamo otići pokušati ostvariti pozitivan rezultat."

Ostaje mu žal za glupo primljenim golovima: "Čovjek uvijek može pogoditi, ali ne mogu se oteti dojmu da smo prikazanom igrom zaslužili više nego što rezultat na kraju to govori. I kod 2:0 još uvijek imate šansu da zabijete gol i onda budete 'živi' do 90. minute. No, i ti su jedanaesterci bili prenaivni kao i Beqirajev gol."

Iako je Ivan Graf imao veliku krivicu kod tri od četiri gola Dinama, Kopić ne želi prozivati poimence prije temeljite analize: "Ne bih išao u individualnu analizu, prvo treba pogledati utakmicu da vidim što se zapravo događalo kod golova jer činjenica je da oni nisu pali iz nekakvog pritiska i izrađenih akcija. Baš smo ispali naivni u tim situacijama i imali jako loše reakcije. Ne možete dobiti Dinamo ako primite tri gola zbog individualnih grešaka zadnje linije."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!