Nogomet

Pešić: "Možemo ravnopravno sa svima"

Sa Šubićevca:Ivana Jurica • utorak, 13.03.2012.
Pešić: "Možemo ravnopravno sa svima"
Foto: Ivana Jurica

Iako je od utakmice protiv Rijeke prošlo četiri dana, o toj se utakmici i dalje priča na Šubićevcu. Ali još više od remija protiv Rijeke, priča se o sljedećoj utakmici – onoj protiv Istre 1961 u Puli. I pomoćni trener Ivo Šupe i veznjak Boris Pešić istaknuli su kako i u Pulu idu odigrati još jednu dobru utakmicu i po mogućnosti uzeti pokoji bod.

Na početku konferencije za novinare Ivo Šupe vratio se na utakmicu protiv Rijeke na Šubićevcu: "Ostaje žal za dva boda koja smo, nažalost, na kraju izgubili. Ali mi prvenstveno želimo čestitati našim momcima na odličnoj utakmici, borbenosti. Nogomet je takav, nekad ti uzme, nekad ti da. Ruku na srce, mi moramo reći da smo prezadovoljni igrom, ali i ostvarenim rezultatima u ove prve tri utakmice."

Ivo Šupe: "Igračima smo rekli da ne treba klonuti duhom. Ove predstave i igre koje oni pružaju nama daju za pravo da se nadamo da do kraja prvenstva možemo ravnopravno konkurirati za ostanak u ligi. Mislim da ovi momci to i zaslužuju."

"Željeli bi čestitati i Rijeci na dosta dobroj utakmici. Prvenstveno Kreilachu koji će nam ostati sigurno još dugo u sjećanju. Pogotovo, kad čitamo u medijima da je zadnji slobodan udarac dao na Kvarnerskoj rivijeri, te podatak kako nikada nitko u HNL-u nije zabio dva gola iz slobodnjaka na jednoj utakmici. Kad sve to čuješ onda te i još više boli srce. Ali, kažem, mi idemo dalje. Da nam je netko prije početka sezone, uoči ove tri utakmice, davao sedam bodova, sigurno bi to objeručke prihvatili", naglasio je Šupe.

Poslije osvrta na prethodni dvoboj, Tomićev pomoćnik okrenuo se i sljedećem protivniku: "To je ekipa koja se u HNL-u najviše pojačala, koja je dovela pet igrača koji mogu igrati u bilo kojem klubu u Hrvatskoj, osim možda u Dinamu. Od našeg Stipe, pa do Rivića koji je došao iz Bundeslige, Barbarića. Stvarno ekipa koja je napravila najveći iskorak što se tiče kvalitete. Kažem opet: na osnovu dosadašnjih rezultata i igara koje naša momčad pruža, mislim da imamo pravo nadati se jednoj pravoj utakmici pa što bude."

Georgievski požutio, Malčić ozlijeđen

"Georgievski ima tri žuta kartona, on nema pravo nastupa. Malčić ima malo problema s kvadricepsom, čak je i pred utakmicu protiv Rijeke njegov nastup bio upitan. On je stisnuo zube i odradio to na najbolji mogući način. Tako da vjerujem da će Željko i ovu utakmicu biti pravi. Husmani bi se trebao vratiti. U Zagrebu ima zadnji liječnički pregled, nadamo se da će biti pozitivan i on bi trebao ući u konkurenciju za ovu utakmicu", kazao je Šupe.

Tradicija je na šibenskoj strani, puno su uspješniji od Puljana u međusobnim susretima. Šupe, ističe, kako svoj optimizam ne temelje na tome, već prvenstveno na dobrima igrama koje momčad pruža na terenu: "I ta tradicija nama daje nadu da možemo očekivati dobar rezultat. Jer tamo smo, koliko se ja sjećam, uvijek ostvarivali dobre rezultate. Kad sam ja bio igrač pobijedili smo tamo 2:1, lani smo dobili 4:1, tako da je i tradicija malo na našoj strani. Ali to u nogometu ništa ne znači. Mi vjerujemo u ove momke, prvenstveno zbog igara koje oni pružaju u ovih zadnjih mjesec dana, odnosno kroz cijele pripreme."

O Bačeliću-Grgiću

U redovima Istre 1961 od ove polusezone igra i jedan Šibenčanin – Stipe Bačelić-Grgić. O njemu Pešić kaže: "Stipe je pravi igrač. Ja sam s njim praktički odrastao, od sedme godine treniramo skupa. Trener ga je očito malo u početku stavljao s klupe, ali on će svoju kvalitetu pokazati. U ovih par utakmica zabio je dva – tri gola, protiv Dinama je bio jako dobar, tako da nema sumnje da će on opravdati to što je došao tamo."

"Ja mu stvarno želim sve najbolje, jer Stipe je stvarno i odličan momak. Zaslužuje ovo što ima sada", kazao je pomoćni trener Šibenika. "Ali neka preskoči subotu", dodao je, uz osmijeh, Šupe.

"Smatram da ako se budemo borili kao u tri dosadašnje utakmice da ne bi trebalo biti nikakvih problema. Ja kao igrač mislim da svi možemo biti ponosni kako se borimo, s obzirom na ovako tešku situaciju. Da mi je netko rekao pet bodova prije ove tri utakmice ja bih odmah rekao može, nema problema, a kamoli ne sedam. Vidjeli ste i sami kakva smo dva gola primili, tako da smo praktički trebali dobiti sve tri utakmice. Ali ima još 30 bodova u igri, deset utakmica, ako u svaku uđemo ovako i budemo li se boriti jedan za drugoga mislim da ne bi trebalo biti problema da ostanemo u ligi", optimist uoči nastavka sezone je i veznjak Boris Pešić.

Istaknuo je i odličnu fizičku pripremu momčadi: "Spremni smo, što se i vidi. Da napadamo zadnjih 30 minuta kad se lomi igra, mi praktički idemo u završnicu s četiri – pet igrača, što se vidjelo i protiv Rijeke. Ne posustajemo, borimo se do zadnje minute. To nam daje za pravo da se možemo nadati ostanku u ligi."

"Istra je jako dobra momčad. Lani smo ih dobili tamo 4:1. Imaju dosta tih novih igrača, ali nitko ne leti zrakom. Možda samo Dinamo koji je najbolja ekipa. Mi možemo ravnopravno igrati sa svakim. Ja bih, iskreno, bio zadovoljan i jednim bodom, a tri boda bila bi vrhunac", dodao je 24-godišnji veznjak Narančastih.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!