Zimski sportovi

Radulov se može vratiti u Nashville

Ivan Dominik • srijeda, 14.03.2012.
Radulov se može vratiti u Nashville

Jedan od najboljih i najtalentiranijih ruskih centara koji su stasali u posljednjih deset godina, Aleksandar Radulov, mogao bi se vrlo skoro vratiti u najjaču hokejsku ligu svijeta. Sadašnji član Ufe koja se natječe u KHL-u te bivši igrač Nashville Predatorsa vjerojatno će se vratiti u istu franšizu nakon gotovo četiri godine izbivanja.

Ruski reprezentativac u hokeju na ledu te jedan od najnadarenijih centara toga sporta, Aleksandar Radulov, prema svemu sudeći vratit će se u NHL. Svi potrebni uvjeti za povratak odličnog napadača u najjaču ligu svijeta su stvoreni, a njegovo odredište će najvjerojatnije biti bivši poslodavac, Nashville.

Novo pojačanje St. Louisa

Vodeća momčad Zapadne konferencije, a ujedno i cijele lige, St. Louis Bluesi pojačali su svoje redove novim desnim krilom. "Bluzeri" su naime iz svoje filijale u AHL-u pozvali kapetana juniorske kanadske reprezentacije Jadena Schwartza. Radi se o vrhunskom mladom igraču koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri u 136 utakmica ostvario 206 bodova od čega 84 gola.

Vezane vijesti

Bluesi su ga 2010. godine izabrali kao svoj prvi izbor na draftu, a prošle je godine bio i kapetan juniorske reprezentacije Kanade. 19-godišnji je napadač jedan od najvećih nada kanadskog hokeja uz, primjerice, Jonathana Huberdeaua i Ryana Stromea.

Sadašnji član Salavat Yulayev Ufe, ponajboljeg kluba KHL-a, odnosno ruske profesionalne regionalne lige, očistio je sve prepreke oko transfera iz Rusije te se bez ikakvih zavrzlama može vratiti u trenutno peti klub Zapadne konferencije. Potvrdu o interesu Predsa za Radulova dao je i GM kluba David Poile riječima: "Po mom mišljenju, ako postoji trenutak za povratak to je sada. Sve stvari su sređene. Njegovo doigravanje je završeno, prepreka više nema, može si očistiti godinu i postati slobodan igrač. No, povrh toga, uvijek sam imao osjećaj da će se jednog dana vratiti."

Aleksandar Radulov igrao je dvije godine u Nashville Predatorsima koji su ga draftirali kao svoj prvi izbor 2004. godine. U sezonama od 2006. do 2008. ostvario je 95 bodova od čega 44 gola u 145 utakmica. U to je vrijeme bio jedan od boljih igrača te franšize, a sigurno je da bi njegovim povratkom Nashville postao ozbiljan kandidat za osvajanje Stanley Cupa.

"Od dana kad je otišao, uvijek sam osjećao kako će se vratiti. On je momak koji se želi natjecati protiv najboljih igrača lige. Uvijek je želio biti uz rame Ovečkinu i Malkinu, želi biti poput njih te se nadmetati s njima. Nikad nisam u potpunosti shvaćao zašto je uopće i otišao u KHL. Bio sam uvjeren da će se vratiti u NHL bilo to ove, sljedeće ili za tri sezone" završio je Poile.

Nashville je dobio i potvrdu te odobrenje od lige da se Radulov bez ikakvih prepreka može vratiti u klub, a već je jednom zabilježen slučaj da se na ovakav način igrač vrati u NHL. Bio je to slučaj s Aleksejem Semenovim. Radulov ima ugovor s Predatorsima do kraja ove sezone, a ukoliko se vrati imat će pravo nastupa u ligi i u doigravanju. Na kraju sezone bi tako postao i slobodan igrač te bi mogao potpisati za bilo koji NHL klub. Idejom o povratku odličnog Rusa oduševljeni su i navijači te ostali dužnosnici kluba iz Nashvillea. Radulov je jedan od najdominantnijih ruskih centara poslije Pavela Dacjuka i Evgenija Malkina te bi svojom igrom sigurno pomogao Nashvilleu da bude još bolja momčad.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 18:47
    potpuno pogrešno. radulov je ove sezone uzeo ravno 66 bulija. proše 21.: http://en.khl.ru/players/496/ na olimpijskom turniru igrao je s kozlovom i fedorovom u liniji i sigurno nije igrao centra kraj fedorova http://stats.iihf.com/og2010/IHM400B03_74_5_0.pdf... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 23:54
    Ma Radulov je čisti centar kojeg su pomaknuli na desno krilo u NHL-u pa tamo stoji da je right wing... U repki igra centra u trećoj lajni i na powerplayu, isto tako danas u Ufi... On je baš pravi entuzijast, asistent s fenomenalnim pregledom igre... On je desno krilo isto ko što je Ovečkin... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 22:48
    i nakon što mu istekne ova godina ugovora će biti ograničeno slobodan igrač, što znači da će predatorsi moći izjednačiti svaku ponudu drugog kluba i na taj način zadržati igrača.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 22:35
    radulov je desno krilo.
    Obrisan korisnik