Zimski sportovi

Video: Radulov ponovno u Nashvilleu

Ivan Dominik • srijeda, 21.03.2012.
Video: Radulov ponovno u Nashvilleu

Jedna od najvećih zvijezda ruske reprezentacije i hokeja uopće, Aleksandar Radulov, vratio se u najjaču svjetsku ligu hokeja na ledu. Pokazalo se da su ranija nagađanja o njegovu povratku bila istinita jer je Radulov napustio svoj dosadašnji klub, Salavat Yulayev iz Ufe, te je opet došao u svoj matični NHL klub, Nashville Predatorse, iz kojih je u suprotnom smjeru otišao 2008. godine.

Većine poklonika hokejaške franšize iz grada Country glazbe, Nashvillea, oduševljena je novim vijestima vezanim uz klub. Naime, potvrđen je povratak jedne od najvećih zvijezda svjetskog hokeja, koja je posljednje tri i pol sezone provela u domovini Rusiji. Aleksandar Radulov, inače ruski reprezentativac, vratio se u Nashville Predatorse, klub koji ga je 2004. godine draftirao kao svoj prvi izbor.

"Dobro je biti ponovno ovdje. Osjećam se dobro i radujem se što ću imati priliku pomoći momčadi da bude bolja. Znam da je ovo mlada ekipa, neke igrače već poznajem i oni su moji dobri prijatelji. Napravit ću sve što je u mojoj moći kako bi momčad igrala bolje," kazao je Radulov po povratku

Vezane vijesti

Radulov je u SAD stigao u utorak navečer, a nakon što je izašao iz aviona zagrlio je GM-a Predsa, Davida Poilea. Glavni i odgovorni čovjek momčadi Nashvillea već je neko vrijeme najavljivao povratak ruske zvijezde, koji se sada i obistinio na radost svih navijača tog kluba. Radulov je već odradio prvi trening s novom/starom ekipom, a trener Barry Trotz kazao je kako će nastupiti već ovaj tjedan u utakmici protiv Penguinsa u četvrtak ili kod kuće protiv Jetsa dva dana kasnije.

Rus je dobio dres s brojem 47, kojeg će nositi u posljednjih devet utakmica, koliko je Nashvilleu ostalo do kraja regularnog dijela sezone, a budući da su Predsi trenutno četvrti na Zapadu, Aleks će svoje majstorije moći prikazivati i u doigravanju. Igrač kojeg krasi izbrušena tehnika, vrhunska kontrola paka te osjećaj za asistenciju, odradio je prvi trening u udarnoj napadačkoj liniji s Davidom Legwandom i trenutno najboljim strijelcem kluba ove sezone Patricom Hornqvistom. To će vjerojatno biti njegovi suigrači u prvoj ili drugoj liniji napada u narednim utakmicama.

Kontroverzni Radulov koji je dosad u dvije sezone odigrane u NHL-u ostvario 95 bodova od čega 44 gola u 145 utakmica za Nashville, bio je i suspendiran od strane istog kluba, ali i IIHF-a, nakon što je pod ugovorom odlučio napustiti Predatorse te igrati za Ufu prije četiri godine. Međutim, sada su svi problemi izglađeni, a prepreka više nema pa će na obostrano zadovoljstvo Rus imati priliku popraviti svoje NHL statistike u dresu furioznog Nashvillea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!