Nogomet

Širokom i Želji minimalna prednost

Iz Širokog Brijega:Ivana Karačić • četvrtak, 15.03.2012.
Širokom i Želji minimalna prednost
Foto: Ivana Karačić

Prvi susreti poluzavršnice Kupa BiH nisu dali odgovor na pitanje tko će u finale. Domaće momčadi izborile su minimalne pobjede, koje im ne jamče i prolaz na uzvratima koji se igraju 4. travnja. Široki Brijeg je na Pecari minimalnim 1:0 rezultatom pobijedio Veleža u igri koja nije mogla zadovoljiti njegove navijače, dok je Željezničar na Grbavici istu prednost ostvario protiv Borca.

Pred 1.000 gledatelja na Pecari Široki Brijeg je sretno stigao do pobjede protiv Veleža. U prvome poluvremenu igralo se oprezno s obje strane. Velež je postavio organiziranu obranu, a domaćin je djelovao beskrvno i bezidejno, pa ne čudi što su igrači u svlačionicu ispraćeni koncertom zvižduka. U drugom dijelu Široki Brijeg je krenuo agresivnije. Dvije velike prilike za pogodak propustili su Dino Ćorić i Jure Ivanković. Ćorićev šut uzdrmao je gredu, dok je Ivanković promašio prazna vrata.

Branko Karačić, trener Širokog Brijega: "S obzirom na prikazanu igru ostvarili smo dobar rezultat, pobijedili smo bez primljenog pogotka. Za tri tjedna u Vrapčićima čeka nas drukčija utakmica. Moramo podignuti razinu igre i tražiti finale".

Mogli su ti promašaji domaćina skupo koštati. Mostarci su u 59. minuti izveli brzu kontru, Edin Pehlić se našao sam pred vratarom Lukom Bilobrkom, no promašio je okvir vrata za desetak centimetara. Novu veliku priliku za vodstvo Velež je imao u 78. minuti. Obrani domaćih pobjegao je Danijel Brković. Dok su Širokobriježani tražili zaleđe napadač Veleža sjurio se prema Bilobrku koji je sjajnom intervencijom spasio vrata.

Svoju premoć na terenu Široki Brijeg okrunio je pogotkom u 83. minuti. Udarac iz kuta izveo je Brazilac Ricardo Santos Lago Bajano, koji se nakon sedam sezona igranja u Rusiji opet vratio na Pecaru. Loptu je pred prvom vratnicom glavom zakačio Mateo Roskam, koji je minutu ranije ušao u igru i skrenuo je u mrežu za neopisivu radost domaćih. Tri minute kasnije sijevnula je nova Veležova kontra. Ševko Okić je već svladao Bilobrka, no loptu je s gol-crte izbacio kapetan Dalibor Šilić.

U drugoj utakmici Željezničar je na Grbavici pobijedio Borca također 1:0. Pobjednički pogodak postigao je kapetan Željezničara Zajko Zeba nakon pogreške vratara Banjalučana Marijana Antolovića. Domaćin je od 75. minute igrao s igračem manje jer je isključen Jadranko Bogičević.

Nogometni kup Bosne i Hercegovine, polufinale:
Široki Brijeg - Velež 1:0 (0:0)
Željezničar - Borac 1:0 (0:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10815.03.2012. u 23:17
    Halo sportnet kaj vi ovaj clanak stavite pod "kosarku"???
    narada108