Ostali sportovi

Prednost Asseco Rzeszowa i Monze

Simon Maljevac • četvrtak, 15.03.2012.
Prednost Asseco Rzeszowa i Monze

Prve polufinalne utakmice odbojkaškog Kupa CEV donijele su prednost momčadima Asseco Resovia Rzeszowa i Monze, no konačnu odluku o putnicima u finale dat će uzvratni susreti u Ljubljani i Moskvi.

Poljska momčad Asseco Resovia Rzeszow je pred punom domaćom dvoranom lako svladala momčad ACH Volleya iz Ljubljane. Slovenci su odlično odigrali prvi set i prijetili do same završnice, no razigrani Grozer i suigrači su ipak rezultatom 28:26 došli do vodstva. Domaćini su u drugom setu potopili goste, a u trećem setu su rutiniranom igrom potvrdili svoju kvalitetu te na kraju slavili s maksimalnih 3:0.

Trener poljske momčadi Andrzej Kowal je nakon utakmice izjavio: "Zadovoljni smo s pobjedom, međutim ovo je bila tek prva utakmica. Siguran sam da će momčad iz Ljubljane u domaćoj dvorani odigrati puno bolje. Moramo ostati koncentrirani i za uzvrat." Gostujući strateg Igor Kolaković se nada da će njegova momčad pružiti bolju igru u uzvratu: "Imali smo priliku u prvom setu, a nakon toga smo potonuli. Grozer i Bojić su napravili razliku, no čeka nas uzvrat u kojem ćemo pokušati odigrati najbolje što možemo."

Izjednačeniji je bio susret Acqua Paradiso Monze i Dinama iz Moskve. Rusi su odnijeli prvi set rezultatom 23:25, a sljedeća dva seta pripala su talijanskoj momčadi. Dinamo je odlično odigrao četvrti set i osigurao tie-break, no Conte, Nikić i Gavotto su odličnom igrom u petom setom donijeli pobjedu Monzi.

Uzvratni susreti su na rasporedu u subotu i nedjelju, a poraženim momčadima za prolaz u nastavak natjecanja treba pobjeda na uzvratnom susretu te u zlatnom setu, koji se igra u slučaju da je rezultat u pobjedama izjednačen.

Kup CEV, prve utakmice polufinala:
Asseco Resovia Rzeszow : ACH Volley 3:0 (28:26, 25:8, 25:17)
Acqua Paradiso Monza : Dinamo Moskva 3:2 (23:25, 25:21, 25:22, 18:25, 25:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!