Nogomet

Video: Manchester City ispao nakon drame

Marko Domljanović • četvrtak, 15.03.2012.
Video: Manchester City ispao nakon drame
Foto: EPA

U nevjerojatno uzbudljivoj utakmici Sporting iz Lisabona na jedvite je jade sačuvao prednost od dva gola koju je imao na poluvremenu utakmice u Manchesteru. Domaćini su furioznim drugim dijelom gotovo u potpunosti nadoknadili veliki zaostatak i gledateljima priuštili infarktnu završnicu. Uzbuđenja nije nedostajalo ni na drugim terenima, posebice na onom koji pripada Olympiakosu.

Manchester City - Sporting 3:2 (ukupno 3:3)
(Aguero 60' i 82', Balotelli 75' (11m)/ Fernandez 33', Wolfswinkel 40')

Drama na Etihadu okončana je tragično po Manchester City. Mancinijeva momčad došla je na korak do epskog preokreta, ali na kraju jednostavno nije išlo pa će Sporting nastaviti svoju europsku avanturu.

Portugalci su dobro otvorili utakmicu i u osmoj minuti priprijetili preko Xandaoa, a ovaj glavom šalje loptu pored desne vratnice. U 16. minuti u prilici je Aguero, ali loše primanje lopte spriječilo ga je da prouzrokuje veću opasnost pred gostujućim vratima.

City nije bio uvjerljiv u prvom poluvremenu i to je na naplatu došlo u 33. minuti kada je Fernandez sjajno izveo slobodan udarac s lijeve strane šesnaesterca i pogodio malu mrežu Hartovih vrata za veliko slavlje Sportingovih navijača. Šokovima za domaćine tu nije bio kraj jer u 40. minuti Izmailov je milimetarski precizno ubacio u domaći kaznen prostor, a Wolfswinkel pogađa za ogromnih 0:2 na poluvremenu.

U drugom je dijelu, međutim, na teren izašao jedan drugačiji Manchester City, a promjena u pristupu se isplatila u 60. minuti kada Toure fino pronalazi Aguera koji pogađa u rašlje Sportingovog gola i donosi nadu većini navijača na Etihadu. Novi poticaj za domaćine stiže u 75. minuti - još jednom je u glavnoj ulozi Aguero koji je srušen u kaznenom prostoru gostiju, a sudac pokazuje na bijelu točku. Siguran realizator bio je Balotelli.

Tek tada su domaćini izvršili pravu opsadu portugalskog gola, a gostujuća obrana kapitulirala je još jednom samo sedam minuta kasnije nakon udarca iz kuta koji je izveo Kolarov, a čiju loptu na drugoj vratnici hvata Aguero. Uslijedila je prava ludnica i mnoštvo kornera za Manchester City, a jednog je u petoj minuti zamalo realizirao i Hart, ali vratarev pokušaj glavom odlazi nekoliko centimetara pokraj vratnice. Sporting je na kraju nekako izdržao i nakon infarktne završnice ipak odlazi u četvrtfinale.

Bešiktaš - Atletico Madrid 0:3 (ukupno 1:6)
(Adrian 26', Radamel Falcao 83', Toto Salvio 90+4')

Bešiktaš je svoju priliku vidio u postignutom golu u gostima u prvoj utakmici i uspio se nametnuti na početku susreta, ali u 26. minuti u gostima su zabili i Španjolci nakon što je Arda Turan, uz manje probleme, uposlio Adriana u šesnaestercu domaćina, a ovaj mirno poentira za 0:1. Pogodak je prilično uzdrmao tursku momčad koja se nakon toga počela oslanjati na ubacivanja u gostujući kazneni prostor s kojima španjolska obrana lako izlazi na kraj pa se na predah odlazi s minimalnom prednošću gostiju.

Slično stanje je na terenu vladalo i početkom drugog dijela - domaćini su držali loptu u svom posjedu bez neke posebne inspiracije, a na drugoj strani su opasnim udarcima prijetili Arda Turan i Adrian. Tek negdje oko 70. minute Bešiktaš je počeo igrati bolje, ali u 83. minuti slijedi novi šok jer je Falcao najbolje reagirao na nesigurno ispucavanje Korkmaza i otklonio sve sumnje ukupnog pobjednika. Konačan potop Bešiktaša označio je pogodak Salvija u sudačkoj nadoknadi.


B0-3A www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Schalke - Twente 4:1 (ukupno 4:2)
(Huntelaar 29', 57'(11m), 81' Jones 71'/Janssen 14')

Nakon što su u prvoj utakmici poraženi od Twentea zahvaljujući kaznenom udarcu koji je u najmanju ruku bio smiješan, nogometaši Schalkea žarko su željeli uzvratiti na svom stadionu u Gelsenkirchenu. Međutim, već u 14. minuti Janssen je šokirao više od 50 tisuća navijača pogodivši za vodstvo gostiju, a to je značilo da domaćini moraju zabiti tri gola da bi prošli dalje. Ipak, Schalke nije posustajao i u 29. minuti preko Huntelaara dolazi do izjednačenja i tračka nade na poluvremenu.

U 57. minuti ta nada je dobila novi poticaj jer je Huntelaar pogodio s bijele točke, a 14 minuta kasnije na asistenciju Raula zabija i Jermaine Jones za erupciju oduševljenja domaćih navijača. Točka na i stiže devet minuta prije kraja kada Huntelaar kompletira svoj hat-trick i šalje Schalke u zasluženo četvrtfinale.


S4-1T www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Olympiakos - Metalist Kharkiv 1:2 (ukupno 2:2)
(Marcano 14'/ Villagra 81', Dević 86')

Poslije minimalne pobjede u Ukrajini, Olympiakos je pred svojim navijačima tražio prolazak u četvrtfinale, a on je u 14. minuti izgledao jako blizu nakon pogotka Marcana. Rezultat od 1:0 održao se sve do poluvremena pa je pred Grke od prolaza dijelilo samo 45 minuta.

Međutim, za Metalist na početku drugog dijela ulazi Marko Dević koji će u završnici susreta igrati vrlo važnu ulogu. Naime, idealna prilika gostima za izjednačenje ukazala se u 77. minuti kada je dosuđen kazneni udarac kojeg izvodi upravo Dević, ali Megyeri čita njegovu namjeru i spašava Olympiakos. No, to je bilo samo na četiri minute jer je u 81. pogodio Villagra, a pet minuta kasnije za svoj se promašaj iskupio i Dević koji tako odvodi Metalist u četvrtfinale.


Olympiakos 1-2 Metalist highlights 15.03.2012 by vik2003

Europska liga, završnica

osmina finala

Metalist Harkiv0:1Olympiakos
Sporting1:0Manchester City
Twente1:0Schalke 04
Atlético Madrid3:1Bešiktaš
Standard Liège2:2Hannover 96
Valencia4:2PSV Eindhoven
AZ Alkmaar2:0Udinese
Manchester United2:3Athletic Bilbao
Hannover 964:0Standard Liège
PSV Eindhoven1:1Valencia
Udinese2:1AZ Alkmaar
Athletic Bilbao2:1Manchester United
Olympiakos1:2Metalist Harkiv
Manchester City3:2Sporting
Schalke 044:1Twente
Bešiktaš0:3Atlético Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor16.03.2012. u 12:05
    slažem se a ukoliko ih ždrijeb ne spoji ranije i finale Lige prvaka bi trebao biti španjolsko odnosno El Clasico bez obzira na sve Barca i Real su pokazali najviše u ovogodišnjoj ligi prvaka i zaslužuju finale
    qvestor
  • Obrisan korisnik16.03.2012. u 11:55
    moglo bi ove godinie biti spanoljsko finale a poe mnei su atletioc madrid/atlhletic bilbao najveci favoriti uz valenciju
    Obrisan korisnik
  • ElKun1016.03.2012. u 10:43
    Atletico Madrid ide do kraja!
    ElKun10
  • Obrisan korisnik16.03.2012. u 10:06
    Problem je sto englezi ne shvacaju ovo natjecanje previse ozbiljno... Mancini je eksperimentirao koliko golova moze primiti u prvom poluvremenu a opet stici okrenuti rezultat:-) Prava borba se vodi za naslov Engleske...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2012. u 08:24
    Nije problem Citya trener,nego glave igraca. Mancini je odlican trener za stvaranje ekipe sto je potvrdio u Interu s kojim je dominirao dugi niz godina u Italiji.City se sinoc cak i mogao vratit nakon 0-2 ali su igraci morali promjenit pristup igri.To su uglavnom igraci koji su dovedeni iz nesto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik

Europska liga, završnica

osmina finala

Metalist Harkiv0:1Olympiakos
Sporting1:0Manchester City
Twente1:0Schalke 04
Atlético Madrid3:1Bešiktaš
Standard Liège2:2Hannover 96
Valencia4:2PSV Eindhoven
AZ Alkmaar2:0Udinese
Manchester United2:3Athletic Bilbao
Hannover 964:0Standard Liège
PSV Eindhoven1:1Valencia
Udinese2:1AZ Alkmaar
Athletic Bilbao2:1Manchester United
Olympiakos1:2Metalist Harkiv
Manchester City3:2Sporting
Schalke 044:1Twente
Bešiktaš0:3Atlético Madrid

Izdvojeno