Nogomet

Eduardo počinje s posebnim treninzima

Ante Zovko • petak, 16.03.2012.
Eduardo počinje s posebnim treninzima
Foto: Ivan Lacković

Zbog parcijalne rupture mišića Eduardo da Silva izbivat će s terena dva do tri tjedna, a od petka počinje s posebnim treninzima.

U 22. kolu ukrajinskog prvenstva, u utakmici protiv Iličeveca, Eduardo je u 30. minuti morao tražiti zamjenu.

"Tijekom utakmice osjetio sam neugodnost i zatražio zamjenu. Bio sam na liječničkom pregledu i saznao da imam manje oštećenje mišića. Liječnici kažu da će mi trebati dva do tri tjedna za oporavak", izjavio je hrvatski napadač za Šahtarove službene stranice.

Hrvatskom je reprezentativcu dijagnosticirana parcijalna ruptura mišića. "U petak počinjem s treninzima. Jasno je da ne govorimo o standardnom treningu s ostatkom momčadi, nego postepenom. Pokušat ću vježbama održati fizičku spremu", rekao je Eduardo.

"Trenirat ću pod liječničkom paskom. Ujutro će to biti kondicijski trener, a nakon ručka vježbe na terenu."

Nakon 22 kola Šahtar drži drugu poziciju u prvenstvu s 56 bodova, dva manje od kijevskog Dynama. Eduardo smatra da Šahtar može osvojiti naslov i vjeruje da će pobijediti sve protivnike do kraja.

Osim toga, čini se da je u Ukrajinskom kupu "čist" put za osvajanje još jedne krune: "Vjerujem da, ako želimo podići trofej Kupa, jednostavno moramo pobijediti bilo koga tko nam se nađe na putu. Nakon pobjede protiv Dynama na njegovu terenu, moramo pobijediti sve ostale", optimistično je najavio hrvatski napadač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!