Rukomet

Obrvan: "Igrači jedva čekaju početak"

Iz Doma sportova: Damir Žbulj • petak, 16.03.2012.
Obrvan: "Igrači jedva čekaju početak"
Foto: Davor Sajko

Croatia osiguranje Zagreb u nedjelju u Skoplju očekuje prvi susret osmine finala rukometne Lige prvaka. Červarov Metalurg bit će težak suparnik, ali trener i igrači vjeruju u pozitivan rezultat pred uzvrat u Zagrebu, kao i prolazak u četvrtinu finala elitnog europskog rukometnog natjecanja.

Pred put za Skoplje održana je konferencija za medije kao najava utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Metalurga, a iskorištena je prilika kako bi se predstavio i novi direktor kluba, nakon tragične smrti dosadašnjeg čelnog čovjeka Bartola Kaleba.

Predstavljen novi čelni čovjek CO Zagreba

Minutom šutnje još je jednom odana počast dugogodišnjem direktoru CO Zagreba te je predstavljen Josip Guberina, koji je s nekoliko uvodnih rečenica predstavio svoju poziciju u klubu i planove za budućnost: "Ne osjećam se baš sretno što u ovom trenutku dolazim u klub. Bartol je bio pravi zaljubljenik u sport, vrhunski organizator i teško da će ga se moći nadomjestiti."

Guberina je obavljao čelne funkcije u HOO-u i HRS-u, a bio je i na čelu delegacije rukometne reprezentacije na Olimpijskim igrama u Atlanti. "Ponosan sam da ću raditi u klubu i za klub. Cilj nam je u ovom razdoblju napraviti sve da klub bez problema i dalje funkcionira, a nadam se kako ćemo angažmanom i trudom u narednom periodu zadržati funkcionirati barem na ovoj razini," kratak je bio Guberina.

"Nema smisla davati neka velika obećanja, svi znamo kakva je situacija u sportu općenito," kazao je Guberina. Sigurno će biti prilike da se uskoro predstavi s detaljnijim planom i vizijom funkcioniranja rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb u narednim godinama.

U Skoplje po pobjedu

Trener Co Zagreba Ivica Obrvan svjestan je kako su utakmice s Metalurgom ključne ovosezonske, ali je naglasio kako su njegovi igrači spremni preskočiti i tu prepreku: "Kroz nastupe u grupi ostvarili smo prvi cilj, osvajanje drugog mjesta u skupini, što sigurno nije bila lagana zadaća. U osmini finala dobili smo ekipu koju smo donekle i priželjkivali, ali s druge strane, htjeli su i oni nas." Dobro je da je revanš u Areni, ali mi u Skoplje ne idemo samo po pozitivan rezultat. pokušat ćemo i tamo ostvariti pobjedu. Očekuje nas bučna atmosfera u dvorani, oni su već danima pokušavali podignuti tenzije ovog dvoboja na neku višu razinu, ali mi ne želimo u tome sudjelovati," kazao je trener Zagrebaša.

"Respektiramo ih puno više nego što to oni misle," naglasio je Obrvan.

Obrvan nema problema s ozljedama igrača, ali je napomenuo kako je nervozu oko same utakmice podiglo možda i predugo čekanje samog dvoboja. "Vjerujem kako igrači jedva čekaju da počne utakmica," mišljenja je Obrvan.

"Ne smijemo se zavaravati, očekuju nas dvije teške i zahtjevne utakmice, no, i mi ćemo u nedjelju biti izuzetno motivirani. Bit će sigurno na knap, ali vjerujem kako ćemo ipak mi biti ti koji će završiti među osam najboljih u Europi," zaključio je strateg CO Zagreba.

CO Zagreb je ove sezone već odigrao dva susreta s Metalurgom u regionalnoj SEHA ligi. Neodlučen rezultat u Skoplju mogao bi biti bolji pokazatelj snage makedonskog sastava od nedavnog sraza u Varaždinu, gdje je Červar skrivao svoje adute za dvoboje u Ligi prvaka. "Ta utakmica u regionalnoj ligi se jednostavno morala igrati, iako nije niti nama baš odgovarala. Mislim da je priča o ozljedama prije susreta u Varaždinu u njihovim redovima malo pretjerana te smatram kako je jedino nastup Kozline upitan, a da će svi ostali sigurno zaigrati. U onom skopskom okršaju igrali smo u maloj dvorani, ali i gdje je atmosfera bila posebna. Realno je taj dvoboj završio neodlučeno. Mislim da će ugođaj u njihovoj Areni, pred sedam tisuća navijača, ali gdje ti publika ne visi za vratom s balkona i krova dvorane, biti poticajna i našim igračima. Nemamo ništa protiv takve atmosfere."

Uz pomoć navijača u uzvratu

Kapetan Zlatko Horvat svjestan je kako njega i njegove suigrače očekuju dvije zahtjevne utakmice, ali vjeruje kako će se Zagrebaši na kraju veseliti prolazu u četvrtinu finala. "I mi jedva čekamo da utakmica počne. Nadamo se kako ćemo si u Skoplju olakšati posao za uzvrat u Zagrebu, gdje bi nam trebali pomoći i naši navijači. Velika želja nam je prolaz u to četvrtfinale, jer je klub stalno tu negdje, blizu posljednjih godina. Svaki igrač će dati svoj obol, a vjerujem kako ćemo i kao momčad odigrati dobre utakmice i da ćemo proći Metalurg. Mislim da atmosfera na njihovim tribinama i nama može biti samo poticaj za bolju igru," najavio je trenutno najbolji strijelac Lige prvaka.

Zna se kako je glavni Červarov adut, nepredvidivi Stanić, na vratima: "Pokazao je kako u odličnoj formi. Dobro se postavlja, brz, a ima i dobru komunikaciju s obranom. Nepredvidljiv je i mi ćemo morati biti izuzetno koncentrirani pri svakom šutu."

"No, i naši vratari, i Šego i Pešić u odličnoj su formi u posljednje vrijeme, rastu iz utakmice u utakmicu i mislim da će biti podjednako dobri," zaključio je Horvat.

Prvi susret osmine finala Lige prvaka sa skopskim Metalurgom na rasporedu je u nedjelju u 17 sati.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.03.2012. u 16:54
    broj jedan kad dodas patlidjan to vise nije ajvar vidi se da ne znas sta pricas :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2012. u 21:35
    Obrvan i Hrvati u Skopju mogu samo po teglu ajvaru, poz
    Obrisan korisnik