Nogomet

Husmani: "Nadam se nastavku našeg niza"

Ivana Jurica • petak, 16.03.2012.
Husmani: "Nadam se nastavku našeg niza"
Foto: Ivana Jurica

U odličnom raspoloženju otputovali su nogometaši Šibenika na istarski poluotok gdje ih očekuje susret protiv Istre 1961. Jasno su naglasili tko je favorit u međusobnom susretu, no, isto tako, kažu i kako favoriti ne pobjeđuju uvijek. Uz sav respekt Istranima, Šibenčani vjeruju da još jednom na Aldo Drosini mogu do pozitivnog rezultata.

Koliko respektiraju protivnike, da se iščitati i iz riječi trenera Narančastih Gorana Tomića: "Po meni, Istra je ekipa koja je po kvalitetni odmah iza Hajduka i Dinama. Dakle, po jačini treća ekipa u državi. Doveli su pet izrazito kvalitetnih igrača: Bačelića-Grgića, našeg najbolje prošlogodišnjeg igrača, Križmana, Barbarića, Pamića, Rivića iz Kaiserslauterna. To dovoljno govori o njihovoj jačini plus ovo što još igrača imaju. Tako da, po meni, ovo je ekipa koja je po kvaliteti treća po jačini u državi. Iza sebe imaju kvalitetnog trenera koji je sve to posložio. U naletu su, imaju samopouzdanja, bez poraza su. Tri su utakmice neporaženi s Dinamom i Hajdukom, dobili su dvije zadnje utakmice. Ekipa su za maksimalan respekt i sigurno su u ovoj utakmici favoriti. Ponavljam, raspoloženje je odlično. I rekao bih da favorit ne pobjeđuje uvijek. Držimo se toga."

O slučaju Kendeš

"Registracija Vice Kendeša je ispravna bila od prvog trenutka i mi nikad nismo sumnjali u ovakvu odluku povjerenstva za natjecanje. Imaju pravo na žalbu, svatko ima pravo na žalbu. Da je odluka bila drugačija i mi bi imali pravo na žalbu. Pa bi se žalili. Prema tome, nitko ne osporava njihovu žalbu, ali ja mislim da ćemo mi ipak biti pobjednici na kraju jer je nesporno ono što piše", kazao je direktor Karađole komentirajući najavu da će se Zadrani žaliti na odluku kojom je povjerenik natjecanja odbio njihovu žalbu i utakmicu Zadar – Šibenik registrirao rezultatom koji je postignut na travnjaku (0:1).

Tomić je pun vjere u svoju momčad: "Mi se također nalazimo u odličnoj situaciji, u odličnom raspoloženju. Kod nas je samopouzdanje na vrhuncu. Jedva čekamo utakmicu da pokažemo kako smo s pravom kvalitetno odigrali ove tri utakmice. Stavit ćemo se čvrsto, muški, agresivno, borbeno. Sigurno se nećemo povući u šesnaesterac. Očekujem zanimljivu utakmicu. Nadamo se da možemo otkinuti koji bod Istri.“

O stanju u igračkom kadru Tomić je kazao: "Georgievski ima kartone i na njegovo mjesto ulazu Husmani koji se vraća nakon duže vremena. On je iskazao svoju spremnost, dobro trenira, tako da mislim da će to dobro funkcionirati. Svi ostali igrači koji su bili u kadru zadnje tri utakmice i sada su u kadru. Spahija i Malčić su vukli ozljede, ali nastupit će. To su zaliječili."

O suspenzijama

Šibenčanima je proljetni dio početka sezone bio pod znakom pitanja zbog sedam suspenzija koje su imali. Dio je riješen, a ostale su još četiri koje su bile s odgodom do 15. ožujka. Taj je datum prošao, pa su Šibenčani još jednom ishodili, dogovorili odgodu plaćanja od četvorice vjerovnika: Bačelića-Grgića, Mihaljevića, NK Dalmatinac i Malčića. Potvrdio je to i direktor Karađole: "Sa suspenzijama smo riješili. Da, ove četiri od ranije smo uspjeli riješiti, riješiti za sljedeću sedmicu, pa iza sljedeće sedmice."

Na pitanje je što je s Hajdukom, odnosno činjenicom da još nisu platili 3,4 milijuna kuna, a istekao je rok u kojem su to trebali učiniti, Karađole je odgovorio: "Rok suspenzije je osam dana. Odmah po završetku naš odvjetnik u Zagrebu podnio je prijavu Disciplinskoj komisiji da Hajduk nije izvršio obavezu prema NK Šibeniku kroz tih 15 dana koliko je bio rok. Disciplinska komisija je na potezu. Očekujemo, normalno, suspenziju Hajduka".

Nadareni stručnjak sa šibenske klupe vjeruje i u dobru atmosferu na utakmici: "To je jedan od najljepših stadiona u Hrvatskoj. Očekujem dobru atmosferu. Doći će publike, bit će i lijepo vrijeme, tako da stvarno očekujem jednu pravu utakmicu. Mi smo spremni, to ja najvažnije. Puni samopouzdanja, volje, želje za napredovanjem. Tradicija tu ne igra veliku ulogu. Prošle godine kad smo ih dobili 4:1 to je bila totalno druga momčad, i naša i njihova. Pobijedit će onaj tko uđe s većom željom. Oni su uigraniji, mi imamo kompletno novu ekipu, ali ja vjerujem u ove momke da će karakterno to odraditi. Uopće ne sumnjam da možemo izvući dobar rezultat."

Pred Šibenčanima su, poslije Istre, dvije domaće utakmice – protiv Lokomotive i Zagreba. "Čekaju nas tri jako važne utakmice. Sljedeći tjedan možda neće biti ključan, ali će biti jako bitan da ostanemo u priključku s ostalim klubovima koji su trenutno ispred nas. I onda je u završetku prvenstva sve moguće. Bitno je tri naredne utakmice odraditi na najbolji mogući način da ostanemo blizu ekipa koje su ispred nas", naglasio je trener Šibenika.

Povratnik u momčad, nakon operacije ramena, Zeni Husmani, kaže kako jedva čeka da napokon ponovno zaigra: "Dobro se osjećam na treninzima, oporavio sam se. Normalno da jedva čekam utakmice, nisam dugo igrao, skoro četiri mjeseca nisam odigrao službenu utakmicu, ni prvenstvenu ni prijateljsku. Propustio sam dosta utakmica. Jedva čekam povratak."

"Očekivanja? Istra je jedna vrlo kvalitetna momčad, imaju vrlo dobre pojedince. Siguran sam da ćemo mi dati sve od sebe. Nadam se da ćemo nastaviti naš pozitivan niz", dodao je Husmani.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • AAAAAAA16.03.2012. u 19:28
    Ajmo dobit ovo! Tribalo bi ic sad u Pulu navijat.
    AAAAAAA