Rukomet

Tri gola Čupića za slavlje Lavova

Zvonka Keliš • subota, 17.03.2012.
Tri gola Čupića za slavlje Lavova
Foto: Davor Sajko

Momčad Rhein-Neckar Löwena u četvrtfinalu je Kupa EHF-a stigla do važne gostujuće pobjede nad rukometašima slovenskog Gorenja Velenja, naime, Čupić i njegovi suigrači pred uzvrat na domaćem terenu osigurali su dva pogotka prednosti (27:25).

Četvrtfinale Kupa EHF u Rdeču dvoranu u Velenju dovelo je momčad njemačkog Rhein-Neckar Löwena koja se kući potom vratila s pobjedom 27:25 te sada s dva gola prednosti čeka uzvrat na terenu Mannheimer dvorane.

Večer prije dvoboja sa Slovencima trener gostiju, Gudmundur Gudmundsson, iskoristio je kako bi svoje igrače pripremio na agresivnu igru njihova protivnika te je naglasio: "Naš protivnik u svojoj dvorani ima veliku moć te smo stoga u Velenje stigli, prije svega, s velikim respektom, no pred uzvrat kod kuće želimo ostvariti pozitivan rezultat."

Susret je bolje otvorio domaćin koji je poveo 2:0, no gosti odmah uzvraćaju te do sedme minute stižu i do minimalne prednosti 4:3, dok do sredine prvoga dijela imaju i +3 (9:6). Međutim, Slovenci se ne predaju te do odlaska na odmor izjednačuju, ali i preokreću rezultat u svoju korist za vodstvo 14:13.

U nastavku susreta gostujuća momčad nailazi na probleme upravo s agresivnom slovenskom obranom zahvaljujući kojoj domaća momčad čuva svoju prednost (17:16, 22:20). Sedam minuta prije kraja, kod vodstva Gorenja 23:22, Medved s linije sedam metara upućuje loptu u glavu Stojanovića te tako zarađuje crveni karton, dok pet minuta prije kraja Groetzki vraća Lavove u vodstvo (24:23), a Lijewski, Čupić i Gensheimer na koncu samo potvrđuju pobjedu RN Löwena. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Müller s pet postignutih pogodaka, Čupić je zabio tri, dok je najbolji kod Gorenja bio Dolenec sa šest golova.

Trener RN Löwena, Gudmunduru Gudmundsson, nakon osigurane pobjede svoje momčadi mogao je biti zadovoljan ostvarenom prednošću pred sam uzvrat na domaćem terenu: "U prvom poluvremenu nismo iskoristili prilike koje su nam se nudile, dok nam je u prvim minutama drugoga dijela bilo uistinu teško na terenu. Unatoč tome zadovoljan sam igrom svoje momčadi koja je uistinu pokazala odličan karakter te je susret u samoj završnici privela kraju u svoju korist."

U drugom četvrtfinalnom susretu Kupa EHF momčad slovačkog Tatran Prešova na domaćem je terenu ugostila rukometaše njemačkog Magdeburga, no susret je završio bez pobjednika, 29:29.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!